torstai 24. elokuuta 2017

Vieraskynästä: Maailman paras kuningatarjäätelö




Nyt seuraa resepti, jota ilman et enää kerran kokeiltuasi voi elää. Löysin tämän jäätelön perusohjeen vuosia sitten netin syövereistä joltakin keskustelupalstalta.  Olemme tehneet makua muuttamalla lukuisia eri variaatioita jäätelöstä, ja aina lopputulos on taivaallinen. Tämän jälkeen kaupan jäätelöt eivät maistu miltään. Kaiken lisäksi ohje on niin helppo, että et voi epäonnistua. Marjakauden kunniaksi ohjeessa käytetään mustikoita (Vaccinium myrtillus) ja vadelmia (Rubus idaeus).


Maailman paras kuningatarjäätelö

Valmista ensin hillo. Siihen tarvitset:

n. 2 dl vadelmia
n. 2 dl mustikoita
n. 2 dl sokeria
ihan pieni tilkka vettä 

  1. Laita marjat, sokeri ja vesi kattilaan
  2. Anna kiehua hiljaisella tulella laiskasti kuplien ja ilman kantta noin 15 min. Sekoittele välillä.
  3. Jäähdytä

Valmista seuraavaksi jäätelön perusmassa. Siihen tarvitset :
4 kananmunaa
4 dl kermaa
8 rkl sokeria

  1. Vatkaa munat ja sokeri huolellisesti kuohkeaksi, ilmavaksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi
  3. Yhdistä vaahdot, sekoita vispilällä niin kauan että vaahdot ovat kokonaan sekaantuneet


Nyt tarvitset astian, jossa jäätelö jäädytetään. Se voi olla lasia, muovia tai metallia. Jos käytät pinnoitettua vuokaa, kumoa jäätelö ennen tarjoilua vadille, jotta et tule naarmuttaneeksi vuokaa jäätelökauhalla.
  1. Kaada puolet jäätelömassasta vuokaan.
  2. Tiputtele päälle hilloa sopiva määrä.
  3. Kaada pälle loput jäätelömassasta.
  4. Tiputtele päälle jälleen sopivasti hilloa
  5. Sekoittele lusikan varrella pyöritellen hilloa jäätelömassan sekaan, pohjaa myöten. Varo sekoittamasta liikaa, jäätelön sekaan saa jäädä hillosattumia. 
  6. Nosta jäätelövuoka pakastimeen, anna olla vähintään 4 tuntia.
Tätä jäätelöä ei tarvitse sekoitella kesken pakastamisen.


Ota jäätelö pakkasesta n. 15 minuuttia ennen tarjoamista. Jos haluat kumota sen vuoasta lautaselle, laske vuoan pohjan päälle hetken aikaa kuumaa vettä (huom. tämä vaatii erikoistaitoja!) jolloin jäätelö irtoaa. Nauti ja ihastu!
Vihje: Kuningatarhillon sijasta voit maustaa jäätelön esim.:

  • vaniljasokerilla
  • suklaarouheella
  • lakritsikastikkeella
  • sitruunahillokkeella ja kuorirasteella
  • kaakaojauheella
  • erilaisilla hilloilla ja soseilla
  • jne. 

4 kommenttia: