perjantai 19. syyskuuta 2014

torstai 18. syyskuuta 2014

Juustoinen madekeitto

1 made
6-8 suurta perunaa (esim. Rosamundaa)
2 porkkanaa
1-2 sipulia
purjoa
voita
kokonaisia maustepippureita
valkopippuria
mustapippuria
laakerinlehtiä
100g Koskenlaskija-sulatejuustoa
1 sitruuna

1. Laita kalanpalat kattilaan kiehumaan ja lisää sekaan maustepippureita, suolaa ja laakerinlehtiä.
Näin valmistuu samalla kalaliemi keittoon.
2. Kuullota sipulit, perunan- ja porkkananpalat voissa.
3. Nostele kypsät kalanpalat kattilasta ja puhdista ruodoista lihat irti.
4. Siivilöi kalaliemi keittoon ja lisää kalanpalat.
5. Anna perunoiden kypsyä.
6. Lisää keittoon purjorenkaita ja juusto.
7. Anna juuston sulaa ja sekoittele se tasaisesti keittoon.
8. Lisää valkopippuria, mustapippuria ja suolaa.
9. Purista sitruunan mehu keittoon.
10. Maista ja tarjoa!



sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Jänispaistia


Tyttärelläni on tänään 14.9. syntymäpäivä ja se on hyvä syy tehdä vähän parempaa ruokaa. Pistin illalla jänispaistin uuniin ja otin jäähtymään kolmen aikaan yöllä. Paisti oli uunissa 6h miedolla n. 150 asteen lämmöllä.
Aamupäivällä sitten lämmitin ja suurustin paistin kermalla ja vehnäjauhoilla.

Tässä ainekset:
1kg jänistä
800g possua
4 isoa sipulia
4 porkkanaa
kokonaisia maustepippureita
basilikaa
meiramia
tinjamia
rosmariinia
oreganoa
suolaa
voita
2rkl hunajaa
2dl kermaa
muutama rkl vehnäjauhoja

maanantai 8. syyskuuta 2014

Petkeljärven kansallispuisto 5.-7.9.14


Lämpimät syyssäät jatkuvat ja karavaanarin mieli tekee liikkeelle. Koska poutainen sää suorastaan vaatii ulkoilemaan päätettiin iskeä kaksi kärpästä kerralla ja lähteä vaunuilemaan ja ulkoilemaan.

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Aamukahvit Kalliojärvellä


Kiireisen loppukesän jälkeen koitti lopultakin se vapaapäivä, jolloin voi tehdä muutakin kuin pakollisia kotihommia. Niinpä päätin lähteä aamulla Kalliojärvelle kävelemään ja keittämään aamukahvit nuotiolla. Toki pari makkaraa kuuluu asiaan kun kerran nuotiolla ollaan.