tiistai 29. joulukuuta 2020

Kuvauskojun rakentaminen


Tiedätkö miltä tuntuu istua teeren soitimella keväisenä aamuna kun suo sulaa alla ja joka aamu teltta on entistä suuremmassa lammikossa? Niin minäkin. Sen lisäksi aamuyöllä alkaneet unet voivat keskeytyä siihen kun telttapohjan läpi tulvii sulavaa vettä ja kastelee makuupussin. Teltasta näkee ulos lähinnä kuvausaukosta ja siitäkin melko huonosti. Siispä halusin tähän muutoksen.

perjantai 25. joulukuuta 2020

Sääkselle risupesä mäntyyn

 

Olimme katselleen kaverini kanssa samaa männikköä ja miettineet että siihen sopisi hyvin vesistön läheisyyden vuoksi sääksen tekopesä. Tätä tuki sekin että olen nähnyt lähialueella sääksiä mutta en tiedä yhtään käytössä olevaa pesää. Siispä tuumasta toimeen ja homma vireille.

tiistai 27. lokakuuta 2020

Hiljaisuutta ja metsän antimia- kanalintujahti Kuhmossa

Kun kaikki veljekset metsästävät, on helppo suunnitella syksylle yhteinen reissu. Tänä vuonna päätimme lähteä hieman synnyinseuduiltamme Lieksasta pohjoisemmaksi Kuhmon puolelle. Kunnanrajan eteläpuolella oleva Kukkaro-Lakla alue on tullut tutuksi ja sitä on koluttu vuodesta toiseen. Pohjoispuolella oleva Etelä-Kuhmo on minulle tuttua aluetta muuten mutta metsällä en ollut käynyt siellä koskaan. Oli siis aika korjata tilanne.

keskiviikko 12. elokuuta 2020

Koskipuljausviikonloppu Ruunaalla 8.-9.8.20


Melontaseuramme Joensuun Kauhojien perinteinen Ruunaan koskipuljausreissu järjestettiin tänäkin vuonna, tosin hieman poikkeuksellisesti järjestettynä.  Porukka jaettiin neljän hengen tiimeihin, jotka kulkivat samalla autolla, majoittuivat samoissa mökeissä ja meloivat yhdessä. Tällä pyrittiin välttämään tarpeettomat kontaktit.

torstai 18. kesäkuuta 2020

Rimakanoottia liottamassa


Meidän 16v tytär halusi lähteä tekemään parin päivän vaelluksen yksin. Mietimme mikä olisi sopiva reitti ajallisesti ja matkallisesti sekä niin ettemme olisi kulkeneet sitä kovin montaa kertaa aiemmin. Lopulta pätkäksi valittiin osa Patvinsuon kansallispuistossa kulkevasta Patvinkierrosta. Kurkilahti-Teretti väliä olemme toki kulkeneet melko monta kertaa mutta siitä eteenpäin Majaniemeen ja edelleen Lahnalammelle oli kulkematon pätkä.

Turhaa ajelua välttääkseni päätin lähteä sillä aikaa itse Koitereelle melomaan. Jätinkin tyttäreni Kurkilahteen ja jatkoin siitä matkaa Ertonniemeen (kartta) missä laskin kanootin vesille. Päätin ottaa rennosti ja olla ahnehtimatta kilometrejä. Mikäpä sen hienompaa kun nauttia kauniista ja erämaisesta Koitereen pohjoisosasta ja sen hiekkarannoista. Matkaan siis...

keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Hyönteishotellin rakentaminen lasten kanssa


Pieni puuhastelu lasten kanssa on mukavaa sekä itselle että myös lapsille. Hyönteishotellin tekeminen on sopivan helppoa että lapset osaavat tehdä sellaisen kun itse vähän auttaa heitä.

maanantai 18. toukokuuta 2020

Jongunjoki 2020


Tämän vuoden Jongunjoen melontareissu tehtiin hieman poikkeuksellisissa olosuhteissa monessakin suhteessa. Korona jyllää maailmalla mutta onneksi täällä Itä-Suomessa tapauksia on 2,5kk ajalla vain muutamia kymmeniä ja viimeisen kolmen viikon aikana uusia tartuntoja ei ole tavattu ollenkaan. Tällä perusteella päätimme sukulaismieheni Harrin kanssa lähteä reissuun ja hoitaa logistiikan siten että emme tapaa ylimääräisiä ihmisiä.

perjantai 1. toukokuuta 2020

Teeren soidin on yhtä pulinaa


Tänä vuonna panostin aiempaa enemmän teeren soitimeen kuvaamiseen. Aiemmin kuvaaminen on ollut vähän sellaista "käyn jossain jos ehdin". Paikkoja on ollut monta mutta en ole mihinkään panostanut kunnolla. Kuvien laatukin on ollut sen mukaista. Nyt löysin työkaverini vinkistä hyvän pienen suon missä linnut tulevat lähelle. Kävinkin siellä tiedustelemassa lintujen sijaintia eräänä huhtikuun aamuna. Näytti hyvältä: Linnut olivat pitkulaisen ja kapean suon keskivaiheilla soimassa. Kävinkin muutaman päivän päästä laittamassa sinne teltan ja asetuin väijyyn.

lauantai 28. maaliskuuta 2020

Covid-19 - onko tästä jotain hyötyä?


Talous sakkaa, pörssikurssit romahtavat, jne. Näitä uutisia olemme saaneet lukea päivittäin. Raha se on mikä maailmaa pyörittää. Sitä ei käy kieltäminen. Monien toimeentulo riippuu siitä että raha liikkuu yrityksiltä toisille ja varmasti yhtä monen toimeentulo siitä että raha liikkuu tavallisen kuluttajan kukkarosta palveluntuottajalle. Elämme näidenkin asioiden suhteen poikkeuksellisia aikoja. Positiivista on kuitenkin se, että myös ahdinkoon joutuneet yrittäjät ja kansalaiset ovat lähes yhteen ääneen todenneet rajoituksista: "Tehdään yhdessä koska on pakko". Vaikka taloudellinen puoli tekee kipeää niin silti jaksetaan uskoa että tästäkin selvitään

sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Hiljainen erämaa


Lopultakin koitti se päivä että pääsin taas yksin luontoon pitemmäksi ajaksi kuin muutamaksi tunniksi. Suuntasin auton keulan synnyinseudulleni Lieksaan.

Edellisestä reissusta onkin vierähtänyt jo aikaa luvattoman kauan. Edellisessä jutussa jo vähän avasin hiljaisuutta blogin puolella ja muutenkin syitä miksi reissuja on tullut nyt tehtyä normaalia vähemmän.