tiistai 3. lokakuuta 2017

Puolukkahyytelöä


Tee ensin puolukkamehua keittämällä kattilassa 1kg puolukoita ja 3-4dl vettä. Kun mehu on irronnut marjoista, siivilöi mehu harsokankaan tai tiheän metallisiivilän läpi. Mehun saa tehtyä myös mehustimella.

Laita kattilaan n. litra puolukkamehua ja kuumenna mehua hitaasti samalla lisää joukkoon vähitellen 1kg sokeria. Jatka kuumentamista kunnes seos kiehuu. Kiehuttamista jatketaan pienellä lämmöllä hillosokerilla 10min, taloussokerilla 20min. Hyytelö on valmista kun kylmälle lautaselle pudotetut pisarat hyytyvät niin ettei kauhalla tai puulastalla pisaran halki vedetty viilto valu umpeen.

Useimpien ohjeiden mukaan kuumentamisen aikana ei pidä sekoittaa. Itse kuitenkin sekoitin koska en halunnut sokerin palavan pohjaan kiinni ja hyytelöä siitä siltikin tuli.

Seos kaadetaan kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin ja kannet suljetaan tiukkaan. Jäähtyessään tiiviistä purkista tulee alipaineinen ja hyytelö säilyy jääkaapissa pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti