sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Karamellisoidut hirvipihvit uunilohkoperunoilla




Tein naistenpäivän ruoaksi hirvipihvejä ja uunilohkoperunoita. Salaattina oli helppo tuoresalaatti jäävuorisalaatista ja minitomaateista. Jälkiruoaksi oli kahvin ystäville mocca pannacottaa ja muille suklaa pannacottaa.

Karamellisoidut hirvipihvit:

1. Leikkaa liha edellisenä päivänä poikkisyin n. 1cm paksuisiksi lehtipihveiksi.
2. Lado lihat lautaselle kerroksittain siten, että kerrosten välissä on suolaa ja mustapippurirouhetta.
3. Laita toinen lautanen lihojen päälle, jolloin lihat ovat kahden lautasen välissä hieman paineen alla. Kääri lautaset kelmuun ja nosta jääkaappiin.
4. Anna lihojen marinoitua noin vuorokausi.
5. Paista pihvit todella kuumalla pannulla tai parilalla voissa minuutti puoleltaan.
6. Sivele pihvin pintaan molemmille puolille tummaa siirappia ja paista vielä noin puoli minuuttia molemmilta puolilta.

Lihojen kanssa sopii hyvin esim. tumma kastike, jossa on mausteena hieman mustaherukkaa.


Uunilohkoperunat:

1. Pese keskikokoiset perunat harjalla huolellisesti.
2. Leikkaa pituussuunnassa neljään osaan "veneiksi".
3. Kaada kulhoon hieman öljyä ja lisää sekaan reilusti suolaa, yrttiseosta ja paprikaa.
4. Pyörittele perunanlohkot öljyssä ja levittele ne uunipellille. Jos perunoita on isompi määrä on helpompi levitellä perunat pellille, kaataa päälle öljy ja mausteet ja pyöritellä perunoita lastalla pellillä.
5. Paista uunissa 175 asteessa n. 45min välillä perunoita käännellen.









Mocca pannacotta:
Pannacotta kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

1. Keitä vahvaa kahvia pari desiä ja kaada se kulhoon jäähtymään. Itse käytin mutteripannulla keitettyä espressoa.
2. Laita kymmenen liivatelehtä likoamaan kylmään veteen.
3. Kiehauta 8dl kermamaitoa ja sekoita sekaan 1dl sokeria ja 1rkl vaniljasokeria.
4. Puristele vesi pois liivatelehdistä ja sekoittele ne kiehautetun maidon sekaan.
5. Kaada kahvi maidon sekaan.
6. Annostele maitokahvi laseihin ja nosta lasit viileään paikkaan, jossa liivate jähmettyy.
7. Nosta pari tunnin kuluttua nosta lasit jääkaappiin ja anna maustua yön yli.
8. Koristele annokset raastamalla päälle hieman suklaata.

Suklaa pannacotta valmistetaan samoin kun mocca pannakotta mutta kahvin tilalle maitoon sekoitetaan suklaata ja hieman tummaa kaakaota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti