sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Metsämiehenmureke ja tomaatti-kesäkurpitsavuoka

Marjakauden alkaessa sulatimme pakastimet. Pakastinta tyhjentäessä löysin vielä yhden paketin hirvenjauhelihaa. Tein siitä sunnuntairuoan käyttäen lisäksi tuoreita kantarelleja sekä omalta kasvimaalta saatuja kesäkurpitsoja ja uusia perunoita.


Metsämiehenmureke valmistuu näin:

1. Laita kulhoon 1dl korppujauhoja tai kaurahiutaleita, 3 kananmunaa ja 250g turkkilaista jogurttia.
2. Soseuta kaksi suurta sipulia  ja lisää ne sekaan.
3. Lisää 500g hirvenjauhelihaa ja vaivaa taikina valmiiksi.
4. Pilko tuoreita kantarelleja ja lisää n. 0,5l sienisilppua taikaan.
5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Paista mureke uunivuoassa 200 asteessa kunnes pinta ruskistuu.


Hyvä lisuke ruokaan on kesäkurpitsa-tomaattivuoka. Löysin netistä hyvä ohjeen ja noudatin sitä soveltuvin osin niinkuin tapani monesti on. Unohdin ruoasta fetajuuston enkä lisännyt parmesaanijuuston lisäksi enää muuta juustoraastetta. Siitä huolimatta ruoasta tuli todella hyvää. Ensi kerralla tosin ohjeesta poiketen pilkon kesäkurpitsat ja tomaatit kuutioiksi.


Kesäkurpitsa-tomaattivuoka valmistuu näin:

Ainekset:

-2kpl kesäkurpitsaa
-3kpl valkosipulinkynttä
-1dl pestoa
-6kpl tomaattia
-1 ½ dl tuoretta basilikaa (lehtiä)
-150g fetajuustoa
-mustapippuria
-1dl juustoraastetta


1. Valmista pesto. Valmistamiseen tarvitset tuoreita basilikan lehtiä, 1dl pinjansiemeniä, 1-2 valkosipulinkynttä, 100g parmesaaniraastetta, 1- 1½ dl oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria.
Lisää ainekset tehosekoittimeen ja hienonna kunnes saat haluamasi paksuisen kastikkeen. Tarvittaessa voit lisätä öljyä sopivan koostumuksen saamiseksi.
2. Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit.
3. Lado viipaleet ja pesto kerroksittain uunivuokaan. Väliin lisätään myös fetajuustoa, basilikaa, mustapippuria sekä suolaa.
4. Ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta ja paista vuoka 200 asteessa 40 minuuttia.


Ruokaan sopii kastikkeeksi esim. kylmä jogurttipohjainen majoneesikastike. Kastike valmistuu sekoittamalla 2dl turkkilaista jogurttia, 2rkl majoneesia, 2tl sokeria ja ½tl suolaa kulhossa tasaiseksi kastikkeeksi.



2 kommenttia:

  1. Jos tuo on mureketta, niin voi isä sentään. Ei ole tainut murekemassa onnistua kun on noin silppuna. Ei jatkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se oli ihan onnistunutta ja kiinteätä mureketta. Paistovuoasta otettu kuutio ei näyttänyt kuvassa erityisen hyvältä, joten pilkoin sitä vähän. Ehkä viipaloiminen olisi ollut nätimmän näköistä mutta tein nyt noin.

      Poista