maanantai 30. toukokuuta 2016

Viikko Ivalojoen reissuun


Melontareissu lähestyy ja reissukuume kasvaa. Enää viikko, ja olemme matkalla kohti Kutturaa. Sääennusteista ei vielä tässä vaiheessa voi sanoa mitään varmaa mutta virtaamaennusteet alkavat näyttää jo suunnilleen järkeviä.Olen seurannut Ivalojoen virtaamaa viimeisen kolmen kevään aikana ja sen perusteella päätimme viime talvena reissun ajankohdan. Esimerkiksi viime keväänä kesäkuun 5.-6. päivän tienoilla virtaama oli 100-120m3/s. Tänä keväänä lumet lähtivät sulamaan vauhdilla jo huhtikuun loppupuolella ja tulvahuippu sattui kaksi viikkoa aikaisemmaksi kuin edellisinä vuosina. Vuodet ovat erilaisia ja siihen on sopeuduttava.


Odotettavissa on suhteellisen hidas virtaus ja pieniä aaltoja. Haasteelliseksi melonnan tekee pinnassa olevat kivet ja paikoin mutkikas laskureitti kivien välissä.

Varusteluettelo vielä täydentyy viikon aikana mutta tässä on joitain mukaan lähteviä tavaroita:

- sukkia 4 paria
- boxereita 4 kpl
- merinokerrasto
- t-paitoja 2kpl
- flanellipaita
- vaellushousut
- shortsit

- kuoritakki
- lierihattu
- vaelluskengät
- sandaalit
- pieni pyyhe
- hygieniavälineet
- aurinkolasit + varalasit
- ensiapulaukku

- wokkipannu
- muurinpohjapannu + lasta
- kattilasarja + kahvipannu
- ruokailuvälineet + kuksa
- kaasukeitin

- teltta + vaelluskota                                            
- makuualustat
- makuupussit
- 3 tarppia telttasaunan tekoon

- märkäpukuja 4kpl
- neopreenihanskoja 6 paria
- neopreenikenkiä 4 paria
- kypäriä 4kpl
- liivejä 4kpl
- aukkopeite
- heittoliina
- meloja 6kpl
- kanootteja 2kpl
- koko reitin A0-kokoinen kartta muovitaskussa
- päiväkohtaiset kartat ja reittiseloste laminoituna

- GoPro + akut
- kamera + objektiivit + akut
- jalusta
- virtapankit

Ruokailuista sovimme, että yksi kanoottikunta huolehtii yhdessä aamupalan, lounaan, välipalan ja iltapalan. Jokainen porukastamme suunnittelee ja tarjoaa muille yhtenä päivänä päivällisen. Tarjolla on mm. hampurilaisia, pannupitsaa, wokkia, naudanpaistia, jne. Tällä tavalla saamme ruokaan monipuolisuutta. Oman harkintansa mukaan voi tehdä lisäksi jälkiruokaa.

Tulevan viikon aikana whatsapp-ryhmämme käy kuumana viimeisiä suunnitelmia miettiessä. Loppuviikosta on kauppareissun aika ja hankin säilyvät ruoat etukäteen. Viimeiset ruokaostokset teemme näillä näkymin Rovaniemellä.

Reissusta on tulossa todella leppoisa kilometreissä mitattuna. Maanantai-illasta lauantai-iltaan melontakilometrejä tulee vain 50km. Melontamatkat ovat päivittäin vain 5-15km. Yhtenä päivänä emme melo ollenkaan vaan käymme kävelemässä päiväretken Kultalasta Kehäpäälle. Myös melontapäivinä tahti on rauhallinen ja meillä on runsaasti aikaa kiipeillä joen varren kanjoneilla kuvaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti