keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kantolaite kanootin tynnyreille

Viimeisten viikkojen aikana kaikki vapaa-aika on mennyt metsätöissä ja erätouhut ovat jääneet melko olemattomiin. Nyt olin melkein viikon sairaana ja lopulta oli pakko päästä vähän tekemään jotain.
Purin kankaat irti vanhasta Savotta LJK-rinkasta, leikkasin hihnoja pois ja niittasin niitä uusille paikoille. Tähän hommaan käyttökelpoisiksi osoittautuivat suutarilta ostetut lyötävät niitit. Parin tunnin askartelun jälkeen sain hihnat paikoilleen ja tynnyrin asettumaan paikoilleen.
Koko projektin kallein investointi oli kestävät Piippo Oy:n hihnat 8,90€/2kpl ja niitit 5€. Rinkan rungon sain ilmaiseksi. Näin ollen kantolaitteen hinnaksi tuli 13,90€. Valmiita saa tilattua Ebaysta Kanadasta. Hintaa niillä on postikuluineen 36€+ tulli ja vero. Säästöä kertyi reilu kolmekymppiä pienestä puuhastelusta.
Harkinnassa oli pehmuste selkää vasten mutta pelkkä tynnyri tuntuu istuvan selkää vasten sen verran hyvin, että jätän pehmusteen laittamatta. Tarkoitus ei ole kuitenkaan kantaa tynnyriä kymmeniä kilometrejä vaan korkeintaan muutamia kilometrejä vedenjakajien tai maakannasten ylityksissä.
Versio 2 on vielä aloittamatta ja kankaat edelleen putkirungossa kiinni. Se on vähän hankalampi tehdä koska olkahihnat ovat kiinni suoraan putkirungossa. Aika näyttää milloin teen sen ja miten. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti