perjantai 12. joulukuuta 2014

Hirviburger

Jos pakastimessasi ei ole hirvenlihaa voit käyttää myös nautaa. Maku ei tietenkään ole sama mutta menee paremman puutteessa. :) Kokeilemisen arvoinen vaihtoehto voi olla myös joku muu voimakas riista esim. jänis, metso, teeri, tms.

Pihvit:
2 suurta sipulia
5 kananmunaa
1dl korppujauhoja
250g rasvaista Turkkilaista jogurttia
suolaa
mustapippuria
500g hirvenlihaa

Kastike:
2dl jogurttia
kaksi ruokalusikallista sitruunamehua

1. Leivo suuria sämpylöitä.
2. Laita korppujauho ja munat kulhoon
3. Silppua sipulit pieneksi ja lisää sekaan
4. Lisää jogurtti
5. Lisää hirvenliha
6. Mausta suolalla ja mustapippurilla
7. Sekoita taikinaan sopiva sitko
8. Tee uunipellille keskikokoisia pihvejä
9. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia
10. Sekoita jogurtti ja sitruunamehu kastikkeeksi
11. Ruskista halkaistujen sämpylöiden puoliskot voissa kuumalla pannulla.
12. Kokoa burgerit ja lisää väliin kastike, salaatti, juusto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti