keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Kanoottiin kiinnityslenkit ilmapusseille ja tynnyreille

Jaakko Mäkikylän Off Road Paddler-blogissa esiteltiin taannoin kuinka kanoottiin saa tehtyä kätevät kiinnityslenkit tavaroille ja ilmapusseille. Kiinnitysratkaisu mahdollistaa monenlaisten tavaroiden kiinnittämisen.

Otin kopin yksinkertaisesta mutta erittäin toimivan näköisestä ideasta ja laidan vaihdon jälkeen pistin ajatuksen hautomaan. Hankin 4mm Paracord-narua ja sisämitaltaan 5mm kirkasta kumiletkua.

Porasin reiät laitaan 5mm terällä sabluunaa apuna käyttäen.

 Lyhyemmät välit ovat 5cm ja pitemmät välit 15cm.

 Narun pujotin lenkeiksi 20cm letkunpätkän läpi.

 Tynnyrien kiinnittämiseen riittäisi vähempikin hihnamäärä mutta samaan kohtaan voi laittaa tynnyrien tilalle myös ilmapussit.


Keulasta ja ehkä myös perästä on tarkoitus ottaa alumiininen kolmio pois ja korvata se ilmapussilla. Kaatuessaan kanootti kelluu kevyemmin eikä kolhiudu koskessa niin helposti kiviin.


Koloveden melontareissulla tuli ensimmäisen kerran testattua lenkkien toimivuus tynnyrien kiinnitykseen. Hihnojen avaamista ja sulkemista helpottaakseni ajattelin tehdä vähän muutosta. Laitan tynnyrien kohdalle pikasoljet hihnojen risteyskohtiin ja nykyisen soljen kohtaan.
Ilmapussien kanssa avaamisen helppoudella ei ole niin paljoa merkitystä mutta useimmiten reissuilla kyydissä on tynnyreitä tavaraa täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti