perjantai 14. elokuuta 2015

Vieraskynästä: Rikkaruohosalaatti



Kävelin tässä eräänä päivänä noin suurinpiirtein lounasaikaan pitkin pihaa sivusilmällä lapsia vahtien. Talon varjonurkkauksessa huomasin ilokseni pehkon pihatähtimöä (Stellaria media), suomeksi sanottuna vesiheinää. Kuten sanottu, ruuan aika alkoi olla käsillä ja tapani mukaan aterian suunnittelu oli vielä puolitiessään. Nyhdin vesiheinät hiekasta ja katkoin juuret irti. Salaatiksi kasvia oli kuitenkin aika vähän. Siinä touhutessani huomasin lähellä kasvavan myös niittysuolaheinää (Rumex acetosa) ja kiskoin samaa vauhtia myös suolaheinän lehdet mukaani. Niistä jo saisin salaatin.

Salaattiin tuli:
  • Vesiheinää
  • Suolaheinää
  • Paprikaa
  • Purjosipulia
  • Herneitä

Sisällä
- huuhdoin kasvit siivilässä juoksevan veden alla ja nypin seasta roskat sekä huonot lehdet.
- leikkasin ne saksilla sopivan kokoiseksi silpuksi, ei liian pieneksi
- pilkoin sekaan paprikan
- leikkasin muutaman purjorenkaan makua antamaan
- kaadoin jääkaapista kipollisen eilisiä pakasteherneitä kaiken päälle
- sekoitin ja siinä se oli, rikkaruohopohjainen arkisalaatti.


Lisäksi valmistin pikaisen salaatinkastikkeen, johon laitoin

  •  maustamatonta jogurttia
  •  balsamikoa
  •  sokeria 
  •  suolaa
  •  kuivattuja mintunlehtiä sormissa jauhettuna

Kaikki ainekset sekoitin nopeasti yhteen. Valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti