torstai 13. elokuuta 2015

Saisiko olla friteerattua palleroporonjäkälää?

Esittelin toukokuussa Sami Tallbergin Villiyrttikeittokirjan. Siitä sain idean kokeilla friteerattua palleroporonjäkälää. Toki olen maistanut jäkälää metsässä sen kummemmin kypsentämättä mutta nyt kokeilin jotain uutta.


Keräsin vähän palleroporonjäkälää, kuumensin öljyn kattilassa ja friteerasin eli uppopaistoin jäkäläpalleroita 10-15 sekuntia. Kattilasta nostelin jäkälät lautaselle jäähtymään ja ripottelin suolaa mausteeksi.

Jäähtyneet jäkälät ovat todella hauraita ja niitä kannattaa käsitellä varoen. Maku on herkullinen ja jäkäläpallerot hajoavat suussa helposti. Makua voi verrata popcorniin mutta jäkälässä on selkeästi voimakkaampi maku. Suosittelen kokeilemaan!

 Palleroporonjäkälä (Cladonia stellaris)

2 kommenttia:

  1. Mistä noita pallerojäkäliä saa ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä osaa sanoa, että saako valmiina jostain. Maanomistajana luvalla voi kerätä metsästä. Helpoin on ottaa pieniä palleroita veitsellä irti.

      Poista