perjantai 9. lokakuuta 2015

Laavu lähimetsään osa 1: Paikan valinta

Päätimme naapurin kanssa tehdä syksyn aikana vanhasta hirsikehikosta lähimetsään laavun, jossa voi käydä paistamassa makkaraa ja keittelemässä kahvia.

Ensimmäinen työvaihe oli valita laavulle sopiva paikka. Vaihtoehtoja oli kaksi, joista valitsimme tämän videolla näkyvän.  Paikka on ympäröivästä maastosta runsas viisi metriä korkeammalla olevan kallion rinteellä oleva tasanne. Videolla kerron tarkemmin rakennuspaikasta.

Teen projektista oman osion yläpalkkiin, jolloin asiasta kiinnostuneet voivat helpommin seurata homman etenemistä. Koitan välillä kuvata rakentamista myös videolle ja linkittää videot tänne tai blogin facebook-sivulle. Peukuttamalla sivua pysyt parhaiten ajan tasalla projektista.2 kommenttia:

 1. Teettekö laavun omaan metsään vai valtion/kunnan maille ? Mietin vaan että ei kai noita rakennelmia ilman lupaa saa tehdä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, maanomistajan lupa ja mahdollisesti myös rakennuslupa tarvitaan.

   Teemme laavun naapurin maille maanomistajan luvalla. Laavusta on tarkoitus tehdä 3x3m eli n.9m2. Täällä haja-asutusalueella ei tarvitse rakennuslupaa eikä toimenpidelupaa alle 10m2 avonaiselle rakennukselle. Polttopuuta saamme ympärillä olevasta metsästä riittävästi tuulenkaadoista sekä raivaamalla pienempää puustoa.

   Poista