keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Testissä Jelou Fox Korpi-metsästyspuku


Sain mahdollisuuden testata ensi vuonna markkinoille tulevaa kotimaisen suunnittelijan ja tuottajan Jelou Foxin uutta Korpi-metsästyspukua. Puku on malliltaan ja materiaaliltaan samanlainen kuin jo nyt myynnissä oleva Luoto-puku.Korpi-metsästyspuku on valmistettu laadukkaasta softshell-kankaasta. Saumojen ompelu ja viimeistely on tehty huolellisesti enkä löydä niistä suurempaa moitittavaa. Ommel on kolminkertaista ja tiukkaa. Työjäljestä moitittavaa löytyykin ainoastaan takin alataskujen vetoketjujen yläpäästä, jossa kankaan leikkaus ja ommel vetävät kankaan hieman kuopalle.


Korpi-puvun mitoitus on todella reilu. 180cm ja 85kg kokoisena koko 48 on sopiva. Uskoisin, että myös koko 50 olisi sopiva mutta 52 olisi jo ehdottomasti liian iso. Puvun leikkaus on kapea ja sopii parhaiten hoikalle tai normaalivartaloiselle. Varsinkin takissa kiinnittää huomiota sen ryhdikkyys. Se suorastaan pakottaa seisomaan suorana ja ryhdikkäänä. Joustava materiaali antaa kuitenkin hyvin liikkumavaraa eikä takki kiristä ääriasennoissakaan.


Kainaloissa olevat vetoketjulliset ventilaatioaukot antavat kaivattua lisätuuletusta.. Materiaalin ansiosta takki ei tunnu hiostavalta reippaammassakaan menossa.


Takin kaulus reilun korkea ja riittävän väljä. Kauluksen sisäpuolella on fleece, joka tekee sisäpinnan miellyttävän pehmeäksi ja lämpimäksi kylmemmilläkin keleillä.


Huppu on iso ja sitä voi säätää sopivaksi pysty- ja vaakasuuntaan säätyvällä kuminauhalla. Hupun etureunassa on lippa, joka pitää myös silmälasit kuivana.


Takin taskujen sijoittelu vaatii hieman totuttelua. Alataskut ovat erittäin suuret ja niiden vetoketjut nousevat huomattavan ylös. Tasku ja taskun suu ovat todella isoja. Niihin mahtuukin helposti taiteltu kartta, runsaasti patruunoita, ym. tarpeellista. Korkealla olevasta taskun suuaukosta pienempien tavaroiden kaivaminen on turhan hankalaa. Mielestäni suuaukkoa voisi laskea 5cm alaspäin tai kallistaa reilusti, jolloin taskun käyttäminen helpottuisi.


Ylätaskut ovat suurista alataskuista johtuen nostettu heti kauluksen alapuolelle solisluun kohdalle. Aluksi näidenkin taskujen sijoittelu hieman opetteluttaa löytämään ne etsimättä. En kuitenkaan pidä sijoittelua ongelmana. Puhelin tai lompakko mahtuvat olemaan taskussa ongelmitta.


Vasemmassa hihassa on tasku puhelimelle tai avaimille. Puhelin on vähän turhan suuri hihataskuun ja itse pidän taskussa mieluiten avaimia.

Hihojen suihin on laitettu neopreenimansetit. En ole ennen nähnyt vastaavaa käytettävän ulkoilupuvuissa. Idea mielestäni hyvä ja toimiva. Neopreeni on lämmin märkänäkin ja säätötarralla mansetin saa säädettyä sopivaksi ranteen ympärille.


Korpi-puvun väritys on JF Camo ja se on Jelou Foxin käsialaa. Väri ja kuvio sopivat metsästysasuun hyvin ja mielestäni ne ovat erittäin onnistunut yhdistelmä. JF Camo on yhdistelmä perinteistä kuviontia ja nykyisin yleistynyttä digicamoa.Housujen vyötärö on nostettu korkealle ja selkäpuolella ylimääräinen korotus suojaa selkää hyvin. Housunkauluksessa on takin kauluksen tapaan fleece.

Vyölenkkien lisäksi suunnittelija on muistanut myös henkseleiden ystäviä napeilla. Nämä ovat pieniä mutta huomion arvoisia asioita.


Vyötärön pituuden säätö onnistuu sivuilla olevien tarrojen avulla. Selkäpuolella housunkauluksessa on jäykiste. Myös etureunaan se olisi antanut lisää tukea muuten pehmeän fleecereunuksen sisällä.

Housuissa taskut on sijoitettu sivusaumoihin. Tämä mahdollistaa niiden sujuvan käytön myös rinkan tai repun ollessa selässä. Usein taskut sijoitetaan eteen ylös, jolloin esim. rinkan lantiovyö hankaloittaa taskujen käyttöä huomattavasti. Korpi-housuissa tätä ongelmaa ei paremman taskujen sijoittelun ansiosta ole.


Korpi-housuissa on vain yksi reisitasku. Tasku on matalalla olevien sivutaskujen takia todella alhaalla. Reisitaskun pohja onkin lähes polven korkeudella. En kuitenkaan ole pitänyt ongelmallisena esim. lompakon pitämistä taskussa. Housujen kapea leikkaus estää tavaroiden liikkumisen reisitaskussa, eikä lompakko tai puhelin heilu ikävästi kävellessä. Taskun sisäosa on verkkoa, jolloin se toimii näin myös ventilaatioaukkona. Reisitaskun ja samalla ventilaatioaukon lisääminen myös toiseen lahkeeseen olisikin todella hyvä parannus.


Housujen lahkeissa on kaksi säätötarraa. Toinen on polven alapuolella ja toinen lahkeensuussa. Polvien alapuolella oleville säädöille ei ole tarvetta vaelluskenkiä käytettäessä. Pitkävartisen kumisaappaan kanssa niiden tarkoitus tulee paremmin esille.

Lahkeensuussa on toinen kiristystarra. Oman kokemukseni mukaan tarrapinnan pitävyys heikkenee ajan myötä ja lopulta se ei enää kestä kiinni. Lisäksi kulunut tarra aukeaa risukossa kävellessä helpommin. Parempi ratkaisu tarran tilalle olisi nepparit. Muutamalla nepparilla säätövaraa saisi riittävästi ja kestävyys pitkän ajan kuluessa olisi ehdottomasti parempi.

Myös lahkeensuuhun on laitettu fleece. Tämän tarkoitus ei auennut minulle. Fleece kerää turhaan roskaa eikä sen kulutuskestävyys ole edes softshellin tasoa. Mielestäni järkevämpi vaihtoehto olisikin joku paremmin  kulutusta kestävä materiaali.


Kokonaisuutena pidän pukua onnistuneena tuotteena. Muutamia kehittämistarpeita löytyy mutta en pidä niitä suurina ongelmina muuten hyvässä tuotteessa. Korpi-puvussa näkee hyvin, että suunnittelussa on ollut mukana aktiivisia erämiehiä.

Olen käyttänyt pukua runsaan kuukauden ajan ulkoillessa, marjastusreissuilla ja kotitöissä. Mm. 1,5h reippaan nurmikonleikkuun aikana paita kyllä kostui mutta takki ei tuntunut hiostavalta. Puolukoita kerätessä housujen joustavuus ja korotetun vyötärön etu korostui. Ilman vyötäkin housut pysyivät riittävän ylhäällä eikä selkä paljastunut kumarrellessa. Joustavan materiaalin ansioista housut eivät
kapeasta leikkauksesta huolimatta kiristä.


Testijakson aikana säät vaihtelivat sateisesta ja tuulisesta auringonpaisteeseen. Lämpimällä säällä ventilaatioaukot toimivat hyvin. Muutaman kolean ja tuulisen päivän aikana huomasin takin hyvin tuulenpitäväksi ja jopa parin asteen lämpötilassa tarkeni vaikka takin alla oli vain T-paita.

Sateisella säällä softshell pitää vettä jonkin aikaa hyvin mutta kalvottomana se laskee lopulta veden läpi. Toisaalta softshell voittaa kalvopuvun hengittävyydessä.

Korpi-metsästyspuku on tulossa markkinoille ensi vuonna ja hinta asettunee samalle tasolle Luoto-puvun kanssa. Tällä hetkellä Luoto-pukua myydään runsaan 200€:n hintaan. Mielestäni tämä on hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen. Voikin perustellusti kysyä, onko samalla hinnalla saatavissa ominaisuuksiltaan vastaavaa yhtä laadukasta pukua?

Arvon yhden JF Korpi-metsästyspuvun 12.12.2015. Osallistua voit arvontaan kommentoimalla tämän jutun alle tai facebookissa.
Tarkemmat ohjeet arvontaan löytyvät täältä.

26 kommenttia:

 1. Hyvä testi ja tuote

  Mukana arvonnassa, mukavaa syksyn jatkoa!

  jussikookoo@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Mukavan ja kätevän tuntuinen asu metsäihmiselle. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 3. Laitatko vielä nimesi tai nimimerkkisi niin tiedän kuka osallistuu. ;)

  VastaaPoista
 4. Monolanvaaran Pjotr on mukana arvonnassa, aina tuollaiselle puvulle löytyy käyttöä:)

  VastaaPoista
 5. Käytännöllisen oloinen pukine, kelepais mullekin! Mukava näitä tervastulien tuoksuisia tarinoita on lueskella. Keep it going... T. Tomppa S :)

  VastaaPoista
 6. hyvännäkönen setti! :)
  mukana arvonnassa!
  elina_jokitalo(at)luukku.com

  VastaaPoista
 7. Laitetaan vielä tännekin että varmasti ollaan mukana�� eli Janne 1\2taival

  VastaaPoista
 8. Komea puku ja mukavia erätarinoita. Mukana arvonnassa.
  Matti Oikarainen

  VastaaPoista
 9. Saku Mäkelä mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 10. Meri Mäkelä mukana arvonnassa ��

  VastaaPoista
 11. Hieno puku ja test vaikuttaa kattavalta ja tarkalta verrattuna muihin lukemiini. Hakktu@Gmail.com

  VastaaPoista
 12. Hieno puku sopisi minulle ! mukana ollaan Jarmo Eronen

  VastaaPoista
 13. Hyviä taskuratkaisuja ja hyvä väri

  VastaaPoista
 14. Markus Syrjälä mukana arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 15. Markus Syrjälä mukana arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 16. Mukana arvonnassa! Joonas mäntykangas

  VastaaPoista
 17. Kukka-Maaria kivijärvi arvonnassa mukana. Olispa passeli lahka miehelleni.

  VastaaPoista
 18. Petri Julkunen ehdottomasti arvonnassa mukana. Hienon näköinen camo väritys!

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa. Kelpaishan tuommonen :)

  VastaaPoista
 20. Sanja Pussinen mukana arvonnassa. Ukolle puku jos ei itelle käy ;)

  VastaaPoista
 21. Mukana arvonnassa!
  sofia.adalmiina@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana. toni.kurhonen@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Hephep! topi.kela@luukku.com

  VastaaPoista
 24. Kyllä ois hyvän näkönen paketti! Toni.grip@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Terve, mitä luulet kävisikö housut reippaaseen hankihiihtoon, onko lahje niin leveä että menee suurehkon kumisaappaan (nokian naali) päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Lahje on kyllä sen verran kapea, että epäilen sen mahtumista kumpparin varren päälle. Ainakin varsi mennee ruttuun lahkeen sisällä.

   Poista