maanantai 18. marraskuuta 2019

Puusta pitkälle

 
Huh huh ja vielä kerran huh... Aikamoista hulinaa on ollut viimeinen pari kuukautta. Vapaapäivät ovat täyttyneet ilman sen kummempaa suunnittelua kaikenlaisesta ohjelmasta. Vaimon työharjoittelu on pitänyt huolen siitä että päiväretkiä kummempaa metsäläisyyttä on pitänyt siirtää. Toisaalta siihen on vaikuttanut myös se että olen ollut viimeisen 1,5kk aikana melko monta viikonloppua töissä ja vastaavasti arkena vapaalla kun muut ovat koulussa tai töissä. Niinä päivinä olen pyrkinyt käymään lyhyitä lenkkejä metsässä kameran kanssa ja hoitamaan enemmän tai vähemmän pakollisia hommia.


Yksi syksyn puuhia on marjojen keruun ohella myös eläinten talviruokinnan aloittaminen. Siirsin ruokintakatosta vähän toiseen paikkaan, täytin sen heinillä ja vein katoksen ympärille muutamia kymmeniä kiloja omppuja. Riistakamerakuvien perusteella kauriit, jänikset, ketut ja supit käyvät mussuttamassa omppuja.Toinen joka syksyinen puuha on polttopuiden teko. Puulämmittäjällä sitä kuluu vuodessa parikymmentä pinokuutiota saunapuut mukaan laskettuna. Tänä syksynä harvensin nuorta ylitiheää koivikkoa ja tein samalla polttopuita. Siinä urakassa menikin sujuvasti lähes kaikki kolmen viikon arkivapaat mutta nyt se on tehty.


Iltaisin ja silloin kun en ole ollut metsässä, olen vääntänyt autotallissa puusta joululahjoja. Vähän kaikenlaista on syntynyt omasta tarpeesta ja tilauksesta. Mm. toistakymmentä kuksaa olen "etsinyt" pahkojen ja visapöllien sisältä esille. Lisäksi olen tehnyt pienempiä sorvailuja, yms. Puusta on siis moneksi. Niin pienimuotoiseen taiteeseen kun talon lämmittämiseenkin.


Nyt kun em. hommat alkavat olla jo melko hyvällä mallilla, on aikaa taas keskittyä muuhunkin. Tulevien viikkojen ohjelmassa onkin tehdä 10-15 pönttöä pöllöille ja viedä ne metsään odottamaan mahdollisia asukkaita. Siitä sitten enemmän myöhemmin. Blogi ei siis ole kuollut vaikka pari kuukautta hiljaiseloa onkin kulunut. En ole viitsinyt tehdä tikusta asiaa ja pienempien päiväretkien tai kuvausretkien tapahtumia olen päivittänyt instan puolelle. Käykää välillä tsekkaamassa myös sieltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti