sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Vesijauhe on uusi mullistava uutuus retkeilijöille

Jokaisella retkeilijällä lienee tuttu "ongelma": helteisellä vaelluksella juomaveden kantaminen mukana. Pahimillaan päivän aikana tarvittava vesi pitää ottaa yhdestä ainoasta täyttöpaikasta ja mukana onkin helposti useita litroja vettä. Tämä taas tuo rinkkaan täysin tarpeetonta painoa.


Tutustuin aikanaan amerikkalaiseen keksijään ja elämäntapavaeltajaan. Hän vietti kaiken vapaa-aikansa ulkoilun merkeissä kulkien pitkin Pohjois-Amerikkaa metsästäen, kalastaen ja vaeltaen. Juttelin hänen kanssaan kokemuksista vaelluksilla ja hyvin nopeasti päädyimme keskusteluissa veteen. Aloimme miettiä, olisiko mitenkään mahdollista saada litran vesipulloa painamaan alle kilon. Yksi vaihtoehto oli käyttää huomattavaa määrää veteen sekoitettua heliumia ja näin saada pulloon lisää nostetta. Pullohan toimisi pienen ilmalaivan tavoin ja kevenisi. Noh, jokainenhan varmaan muistaa mitä tapahtuu kun nielaisee lasten kaasupallosta heliumia ja yrittää sitten puhua: pienet oravat alkavat kimittää. Siispä tämä idea piti hylätä. Villit ideat lentelivät tapaamisemme aikana suuntaan ja toiseen ja nauroimme vatsamme kipeäksi nuotiotulen loimutessa Kalliovuorten yössä.

Alkuvuodesta 2019 ystäväni Joe otti yhteyttä. Hän oli keksinyt mullistavan tavan säästää juomaveden painossa. Hän oli kehittänyt vesijauheen. Uskomatonta mutta totta, lopultakin uraa uurtava keksintö vaellustarvikkeiden saralla. Tarvitaan vain ruokalusikallinen Water(™)-vesijauhetta joka kaadetaan mukiin. Sekaan kaadetaan tilkka siemenvettä, ravistetaan hetki ja kohta siinä on juomakelpoista vettä. Toimintaperiaate on vastaava kuin maitojauheella jolla vedestä ja jauheesta saadaan maitoa. Tässä tapauksessa lopputuloksena on puhdasta juomavettä.


Koska olimme ideoineet tätä tuotetta yhdessä, Joe halusi antaa ensimmäisen koe-erän Suomeen testattavaksi. Hän haluaisi mukaan aktiivisia ulkoilun ystäviä, jotka saisivat 600g testierän jauhetta kokeiltavaksi kesäkaudelle 2019. 

Halukkaat testaajat voivat ilmoittautua tämän päivän 1.4. aikana mukaan sähköpostilla osoitteeseen joe.prank@hotmail.com.

Ilmoittautuneiden joukosta Joe poimii muutamia sopivimpia mukaan koeryhmään. Syksyllä hän haluaa kokemuksia tuotteesta ja jatkaa kehitystyötä sen pohjalta.

Vielä lopuksi haluan mainostaa ystäväni firmaa muutamilla sanoilla. Kyseessähän on siis rapakon takana toimiva start up-yritys April Fool's Day ltd, jonka ensimmäinen tuote tämä kyseinen Water(™)-vesijauhe on. Yritys on perustettu 1.4.2018, josta juontaa firman nimikin. Toimintaa on siis takana tasan vuosi. Sen aikana on tapahtunut paljon ja monta hauskaa hetkeä lienee vielä edessäpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti