lauantai 7. tammikuuta 2017

Vohveleita maitohorsmasta

Kesällä lapset keräsivät, ryöppäsivät ja pakastivat erilaisia villiyrttejä. Näin he hankkivat jäätelörahaa kesälomareissua varten. Nyt kun pakkanen paukkuu nurkissa ja lämpötila painuu -30'C kylmemmälle puolelle, on mukava kaivaa pakastimesta omalta pihalta kerättyjä kasveja ruoan raaka-aineeksi.



Tein lauantaina toiseksi ruoaksi lasten toiveesta vohveleita pakastekuivatuista maitohorsmista. N. 20 vohveliin käytin puoli litraa hienonnettuja maitohorsman lehtiä.

Sulatin lehtiä hetken ja hienonsin ne sauvasekoittimella maidon seassa. Sekaan kaadoin pari desilitraa ruokaöljyä, neljä kananmunaa, suolaa ja ripauksen valkopippuria. Vehnäjauhoihin sekoitin pari teelusikallista leivinjauhetta. Lisäsin jauhoja kunnes taikina oli sopivan paksua. Vohvelitaikina saa olla huomattavasti paksumpaa kuin lettutaikina.


Kuumien vohveleiden kanssa sopii hyvin omenasose, puolukat ja mansikat. Jäiset marjat sulavat sopivasti kuuman vohvelin päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti