sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Hirvikeittoa

Sunnuntainakin piti ruokkia perhe eikä minulla ollut sen kummempia valmiita suunnitelmia. Pakastinta kaivellessa käteen tarttui hirvenjauhelihaa ja samalla syntyi myös idea ruoasta.


Kuullotin kasarissa sipulit ja ruskistin jauhelihan. Maustoin jauhelihan mustapippurirouheella, suolalla sekä lipstikalla. Lisäsin kasariin perunakuutiot sekä pakastettuja keittojuureksia eli porkkanaa, lanttua, purjoa, palsternakkaa ja selleriä. Jauhelihan ja perunoiden suhde oli 1/3 jauhelihaa 2/3 perunoita. Jos haluaa lihaisampaa keittoa, voi laittaa niitä molempia saman verran.




Tytär käytti kekseliäisyyttään jälkiruoan valmistuksessa. Varsinaisesti mitään erityisiä aineksia ei oltu varattu tätä varten ja hän käytti mitä sattui kaapista löytämään. Aluksi tytär murskasi keksejä lasin pohjalle ja laittoi sekaan hieman lettuhilloa. Päälle hän soseutti suklaajäätelöä tehosekoittimella. Päällimmäiseksi tuli vielä valkuaisvaahtoa ja tilkka hilloa. Sekalainen annos mutta se oli kuitenkin herkullista. Suklaisen jälkiruoan kanssa maistui erinomaisesti pressopannulla haudutettu kahvi. Suurimmaksi osaksi laitoin Gran Dia'a ja mausteeksi ripauksen Irish Cream'ia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti