perjantai 13. tammikuuta 2017

Suomi100-juhlavuosi

Suomessa on asuttu tuhansia vuosia. Tämä voidaan päätellä löydetyistä kalliomaalauksista. Vanhimmat tunnetut kalliomaalaukset on tehty 4000-5000 eKr. Aikanaan kalliomaalausten tarkoituksena ei ole ollut taiteen tekeminen vaan niillä on viestitty toisille mm. turvallisia reittejä, metsästysmaita ja kalavesiä.

Kauan sitten Suomi ei kuulunut mihinkään valtioon. Täällä eli saamelaisia, jotka asuttivat sisäsuomen erämaita metsästäen ja kalastaen. Vähitellen etelästä tuli lisää ihmisiä, jotka asuttivat rannikkoseutua ja myöhemmin myös sisämaata.

http://kilpailu.minunmaisemani.fi/1388?search=asko+ristolainen&order=top&p=1
1100-luvulla katolinen kirkko alkoi levittäytyä pakanallisille alueille. Kristinusko oli jo vakiintunut Ruotsiin ja 1150 Ruotsin kuningas Eerik Pyhä ja piispa Henrik tekivät ensimmäisen ristiretkensä Suomeen. Ruotsin vallan ajan katsotaan alkaneen näihin aikoihin. Ruotsi menetti Suomen Venäjän keisarikunnalle 17.09.1809 Suomen sodan seurauksena.


6.12.1917 oli Suomen historiassa merkittävä päivä. Ensimmäisen maailmansodan kuohuminen Euroopassa, Venäjän vallankumous ja sen jälkeinen sekasorto mahdollisti Suomen itsenäistymisen omaksi valtiokseen. Tätä ennen Venäjän Tsaari ehti hallita autonomista Suomen suurruhtinaskuntaa runsaan sadan vuoden ajan.

http://kilpailu.minunmaisemani.fi/1385?search=asko+ristolainen&order=top

Huolimatta toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista Suomi säilytti itsenäisyytensä. Tänä vuonna vietämme itsenäisyytemme 100-vuotis juhlavuotta. Tämän kunniaksi järjestetään valtava määrä erilaisia tapahtumia ja kilpailuja, joista yksi on Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n järjestämä Minun maisemani-kilpailu. Kilpailuaika päättyy 31.10.2017, jolloin tuomaristo valitsee voittajan. Myös katsojat saavat äänestää kuvia ja eniten ääniä saanut voittaa yleisöäänestyksen.

Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa omalla maisemakuvallaan. Itsekin osallistuin neljällä kuvalla. Klikkaamalla tässä jutussa olevia kuvia pääset kilpailukuvaani ja äänestämään sitä. Joka päivä voi antaa yhden äänen kaikille kuville. En alennu lahjomaan teitä millään mutta olisin syvästi kiitollinen jos kävisitte äänestämässä kuviani ja jakaisitte niitä somessa. Joka päivä voi käydä antamassa yhden äänen kilpailuajan loppuun saakka.

http://kilpailu.minunmaisemani.fi/1381?search=asko+ristolainen&order=top&p=1

Kilpailussa on valtava määrä hienoja kuvia ja lisää tulee päivittäin. Useat valokuvaavat ystäväni ovat osallistuneet kilpailuun. Heidän kuviaan löydät mm. näiden nimien alta: Perttu Mononen, Sami Jokitalo, Sami Vaakanainen, Tuomo Arovainio, Tuomo Turunen ja Topi Ylä-Mononen. Myös heidän upeita kuviaan kannattaa käydä katsomassa ja äänestämässä.

http://kilpailu.minunmaisemani.fi/1390?search=asko+ristolainen&order=top&p=1

Aika näytää mitä kaikkea tekemistä keksin juhlavuoden kunniaksi. Jotakin kuitenkin on tulossa ja siitä saatte lukea myöhemmin tänä vuonna. Kannattaa pysyä "kuulolla".


2 kommenttia:

  1. Äänestys hoidettu tälle päivälle ja kuulolla pysytään Päijät-Hämeessä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kumarrus! Kärkikahinoihin ei ole enää asiaa mutta onhan se kiva nähdä mihin saakka yllän kuvillani. :)

      Poista