tiistai 8. joulukuuta 2015

Laavu lähimetsään osa 5: Nurkkakivet, lattialankut ja kattovasat valmiina

Niin siinä taas kävi, että voimakas lounaistuuli lämmitti ilman ja toi tullessaan vesisadetta. Sen myötä suli 25-30cm lunta ja haaveet joulukahvien juomisesta laavulla. Tällä hetkellä on lämpöä +0,5'C ja täysin lumeton maa. Jos jotain hyvää tästä on keksittävä niin saatiinpahan rauhassa laavun paikka valmiiksi.Naapurini kaivoi veljensä kanssa pintamaan pois kallioon saakka ja muurasi nurkkakivet paikoilleen. Muuraamisen jälkeen kuoppa täytettiin ja maan pinnalle jäi näkyviin yksi harkkokerros. Kallio on runsaan 20cm syvyydellä. Yksi asia on ainaki varma: laavu ei tule ikinä liikkumaan roudan takia.
 

Samoin naapurini olivat kaataneet muutaman kuusen ja kuorineet kattovasat valmiiksi. Itse olin kaksi viikkoa töissä ja laavun rakentaminen jäi omalta osaltani väliin.

Tänään katkoimme 135x45mm lattialankut ja lattiavasat sirkkelillä määrämittaan ja kiskoimme lankuista naulat pois. Kehikon siirron ja kasauksen jälkeen on helppo latoa paikalleen valmiiksi oikean pituiset lankut.

Vielä olisi yhden sillan teko ennen maan jäätymistä. Pellon ja metsän rajassa on runsaan parin metrin levyinen ja metrin syvyinen oja, jonka yli on tarkoitus rakentaa silta. Sitä varten kaadan pari hieman paksumpaa kuusta, joista saamme halkaisemalla riittävän tukevan sillankannen. Siitä lisää sitten myöhemmin.

Jos aikaisemmat osat rakentamisesta ovat jääneet lukematta niin löydät ne yläpalkista LAAVU-välilehden alta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti