lauantai 15. elokuuta 2015

Vuoden käyttökokemukset Meindl Torup

Noin vuosi sitten hankin uusiksi työkengiksi Meindl Torup't. Kirjoitin ensimmäiset kokemukset ja speksit edellisessä jutussa. Nyt olisi lisää kokemuksia vuoden käytön jälkeen.Kenkä on edelleen ryhdikäs vaikka olen käyttänyt niitä töissä lähes päivittäin ja lisäksi vapaa-ajalla. Kilometrimääriä en osaa arvioida mutta paljon joka tapauksessa. Olen kävellyt mm. kivikossa, polulla, suolla ja asfaltilla ja pohjan B-jäykkyys toimii hienosti kaikilla em. alustoilla.

Edelliset Meindlit kävivät jo parin kuukauden käytön jälkeen maahantuojalla takuutestissä ja menivät vaihtoon kun Gore-Tex-kalvo alkoi vuotaa varpaiden kohdalta taitoksesta. Näiden kenkien kanssa en ole törmännyt samaan ongelmaan. Kengillä voi edelleen huoletta kahlata suossa tai seistä joessa eikä sukka kastu.


Joissakin kengissä on ollut ongelmana pohjan kiinnitys, joka alkaa ratketa taitoksien kohdalta. Omissa Meindleissa ei ole ollut mitään ongelmaa pohjan liimauksen eikä saumojen ompeleiden kanssa.

Vaikka Torup't eivät ole talvikengät, käytin niitä läpi talven ilman suurempia ongelmia. -20' asteeseen saakka tarkeni hyvin ohuehkolla villaseossukalla. Sen jälkeen piti laittaa paksumpi sukka tai vaihtaa lämpimämmät kengät. Mielestäni -20' on varsin kohtuullinen lämpötila vaelluskengille.


Pohjan materiaali on riittävän pehmeä, ettei se kovetu pakkasessa liikaa. Tämä ominaisuus on ratkaiseva kun kuljetaan talvella usein sisälle ja ulos. Kovettunut pohja on sisälle tullessa erittäin liukas ja tapaturmariski kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti