keskiviikko 5. elokuuta 2015

Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt
On nimittäin joka paikka niin täynnä mustikkaa ja sientä, että livettää. Vaikka tyypilliseen suomalaiseen tapaan on valitettu surkeata kesäsäätä ja jatkuvia kuurosateita niin luonto on niistä kiittänyt. Mustikkaa on paljon ja ne ovat isoja. Varvut painuvat marjojen painosta maata vasten ja keräämisen suurin vaikeus onkin varpujen nostelu. Sankollisessa ei kauan kestä ja kerääminen on mukavaa.Sieniä näyttäisi nousevan joka paikkaan runsaasti. Kävin viime viikolla lauantaina keräämässä kanttarelleja ja runsaan vartin keräämisellä sain 7-8l. Tänään menin töihin mennessä keräämään lisää ja huomasin jonkun muunkin löytäneen saman paikan. Vähän laajemmalla kierreltyäni sain kuitenkin 50min aikana kerättyä n. 5 litraa.

Keltavahvero eli kanttarelli (Cantharellus cibarius)Ensimmäisen erän kuivasin uunissa 35 asteessa kiertoilma päällä ja luukku raollaan. Aikaa meni vuorokausi ja tilavuus kutistui 1/4 alkuperäisestä. Jos kesä jatkuu tämmöisenä, täyttyvät tulevan talven marja- ja sienivarastot hyvää vauhtia.


Nyt kaikki metsään! Puolukat kypsyvät runsaan kuukauden päästä ja karpalot sen jälkeen.

Unohdin ottaa kameran mukaan niin valitettavasti joudutte tällä kertaa tyytymään kännykällä otettuihin kuviin.

2 kommenttia:

  1. Samansuuntaisen havainnon olen minäkin tehnyt mustikoiden osalta, mutta kantarelleja ei vielä löytynyt runsaammin... Täytyy jatkaa kiertelyä ja keräilyä :-) Lakkojakin on yritetty vähän haeskella, mutta ei ole vielä löytynyt kunnon apajaa ja valitettavasti Vätsärin lakat olivat vielä raakoja, kun siellä juuri viikon vietin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjois-Karjalassa on ollut hyvä lakkavuosi mutta itse en ole mikään innokas kerääjä. Nuorempana tuli rämmittyä suolla paarmojen syötävänä mutta ne ajat ovat ohi. Nykyisin lähden suolle lähinnä karpaloiden ja teerien takia. :)

      Poista