keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Minä tykkään talvesta!


Tänä talvena ei ole tarvinnut jupista lumen vähyyttä. Sitä on enemmän kuin moneen talveen on ollut. Joensuussa lunta on 90-100cm ja Pohjois-Karjalan itäisemmissä osissa Lieksassa ja Ilomantsissa enimmillään 140cm.


Mikäpä sen mukavampaa vapaapäivänä kun laittaa sukset jalkaan ja lähteä hiihtämään? Ehkä jollain on joku muu mielipide asiasta mutta itse nautin hiihtämisestä sinisen taivaan alla ympärillä lumiset puut. Parin tunnin hiihtely hiljaisessa metsässä saa paidan kastumaan mutta samalla mieli rauhoittuu ja moni asia tulee pohdittua järjestykseen.


Aloitin aamulla kanootin pohjan hiontaa mutta täydellinen ulkoilusää vei voiton. Lopulta hionta sai jäädä ja nostin selkään kamerarepun ja laitoin sukset jalkaan.


Olen onnekas kun kotipihasta alkaa metsä, jonne voin lähteä kesällä kävelemään ja talvella hiihtämään. Näin kevättalvella tulee kierrettyä viirupöllön ja varpuspöllön pöntöt ja käytyä silloin tällöin katsomassa onko sinne jo asukkaat ilmestyneet. Myöhemmin keväällä vuorossa on haukkojen pesät.


Metsä rajoittuu suuriin peltoaukeisiin. Niillä muuttolinnut levähtävät matkalla etelään tai pohjoiseen. Pellon laidassa olevaan latoon olen rakentanut kuvauskojun, josta pääsen kuvaamaan lintuja. Nyt maisema näyttää vielä talviselta mutta ehkä jo kuukauden päästä pellot ovat pääosin sulaneet.


Kuvasin tämän kertaiselta hiihtolenkiltä lyhyen videonpätkän. Sää ja maisema oli niin kaunis, että koitin saada sen tallennettua jaettavaksi teillekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti