maanantai 20. maaliskuuta 2017

Suuri ja edullinen DIY-kamerareppu

Suurten kamerareppujen hinnat ovat järkyttäviä. Monta sataa pelkästä repusta. Sillähän saisi jo hyvän rinkan. Uuden objektiivin ostamisen myötä kaikki rahat upposivat siihen mutta kalusto ei mahtunut enää pieneen reppuun. Piti keksiä järkevä ratkaisu tähän ongelmaan.


Edulliseksi ja toimivaksi ratkaisuksi osoittautui 35 litran vetoinen Mil-Tec Assault Pack Large-reppu. Olen käyttänyt samanlaista mutta pienempää reppua jo monta vuotta töissä ja olen vakuuttunut sen laadusta. Edullinen mutta kestää vuodesta toiseen todella kovaa käyttöä.


Repun koko on juuri sopiva, niin että sinne mahtuu 300mm ja runko. Lisäksi mahtuu 2-3 muuta objektiivia. Vaihtoehtoisesti rungossa voi olla kiinni esim. 24-70mm. Silti mukaan mahtuu useampi erilainen objektiivi, salama, jne.


Selkää vasten leikkasin 9mm retkipatjasta palan. Reunoihin kävin ostamassa 18mm paksua ilmastointiputkien solukumieristettä ja leikkasin siitä sopivat palat.


Kankaan löysin kirppikseltä. Hintaa parin neliön kankaalla oli kokonaista 0,70€.


Suuri kiitos kuuluu jälleen vaimolleni, joka toteutti suunnitelmani ompelemalla ammattilaisen ottein pehmusteille kangaspussit.
 


Reunat on ommeltu kiinni taustaan mutta väliseiniä varten kiinnitin liimattavaa tarranauhaa. Etukäteen mietin tarran liiman kestoa kankaassa. Pelko oli kuitenkin turha. Liima tarttuu niin tiukasti, että tarran irroittaminen kankaasta ei onnistu ilman lievää suurempaa väkivaltaa. Vaikka liimattava tarranauha on suhteellisen kallista, se oli tähän ehdottomasti paras ratkaisu.


Reppuun menee vaivatta kolme objektiivia ja telejatke. Koska pehmusteet on jätetty yläosastaan auki, kameran ottaminen onnistuu avaamalla reppu vain yläosasta. Tarvittaessa repun saa helposti myös kokonaan auki.


Pitämällä sivuhihnat kiinni vältetään tilanne, että reppu aukeaisi vahingossa ja kalusto tippuisi maahan. Sivuhihnojen alla kulkee myös jalusta helposti. Tarvittaessa molle-lenkkeihin voi kiinnittää esim. lisää taskuja.


Alimpaan ulkotaskuun mahtuu juuri sopivasti GoPro:n laukku tarvikkeineen.


Ylimpään pikkutaskuun mahtuu vara-akku, laturi, kaukolaukaisin, muistikortteja, jne.


Keskimmäinen suuri tasku jää tyhjäksi. Sinne voi laittaa vaikka kuvausreissun eväät ja kahvitermarin tai vaihtovaatetta.

Vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Mukaan mahtuu helposti kaikki tarpeellinen ja tilaa jää vielä ylikin. Reppu jäi itse tehtynä edulliseksi ja toisen repun kokemusten perusteella uskoisin tämän olevan kestävä ja pitkäikäinen. Ottamalla repusta pois sisukset, siitä tulee viikonloppureissuille sopiva reppu esim. vaatteille. Leveiden viilekkeiden ansiosta painavakaan reppu ei tunnu raskaalta.

Varpuspöllö (Glaucidium passerinum). Nikon D7200+Nikkor 300mm+TC-20E III

Mitä repun tekeminen maksoi?

- reppu postikuluineen 44€
- kangas 0,70€
- pehmusteet 10€
- 2m liimattavaa tarranauhaa 12€
Lankaa oli kotona, joten sille en osaa laskea hintaa.


4 kommenttia:

 1. Tässä taas nähdään että ihminen on kekseliäs. Osaamista kun löytyy perheestä niin kaikki onnistuu. Eikä kaikkea tarvitse kalliilla valmiina ostaa. Hatun noston arvoinen homma. Lisää tälläistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelun lisäksi tämmöisen homman etuna on repun sisäosien tekeminen omiin tarpeisiin sopivaksi.

   Poista
 2. Upea.Olen juuri tekemässä reppua Marimekon vedenkestävästä kankaasta ja valokuvaustakin harrastan.Joten osuin tänne blogiisi.Mistä saa tuota liimattavaa tarranauhaa ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaimoni kävi ostamassa sitä paikallisesta ompeluliikkeestä. Jälkiviisaana voin sanoa että kannatta ommella nuo myös. Eivät kestä pelkällä liimalla paikallaan.

   Poista