tiistai 16. helmikuuta 2016

Kantolaite kanootin tynnyreille versio II


Runsas vuosi sitten tein ensimmäisen version tynnyrin kantolaitteesta. Jutun ja kuvat tekemisestä voi lukea täältä. Hommasin samalla kertaa kaksi rinkan runkoa kantolaitteisiin mutta tein vain yhden. Toinen runko on odottanut sopivaa hetkeä rakentamiselle. Nyt kun laavun kattolautojen toimitus viivästyi, otin kantolaitteen rakentamisen iltapuhteeksi.
Edellisessä kantolaitteessa pystyin hyödyntämään rinkan kankaita mutta tässä mallissa olkaviilekkeet sekä lantiovyö olivat kiinni putkirungossa, joten jouduin purkamaan ne kokonaan irti. Vaimoni ompeli enstex-kankaasta kaksiosaisen taskun, johon leikkasin 10mm solumuovista neljä kappaletta 100x400mm kokoisia pehmikkeitä kumpaankin taskuun. Paksuutta tuli siis yhteensä 40mm.


Niittasin tai ruuvasin lantiovyön, olkaviilekkeet ja tynnyrin kiinnityshihnat kiinni selkäosaan. Ostin kaksi kappaletta 3m pitkää hihnaa, joista toinen meni lähes kokonaan ja toisesta jäi jäljelle n. 1,5m pätkä. Hintaa rakentelulle tuli kaikkinensa n. 20€, joista nylon-hihnojen osuus on 8€ ja rinkan rungon osuus 10€. Solumuovia, kangasta, ruuveja ja niittejä oli kotona valmiiksi, joten lasken niille hintaa vain pari euroa.

En tiedä vielä kumpi on parempi käytössä. Ainakin ensimmäinen versio on toimiva ja hyvä käytössä. Käytin sitä viimeksi marraskuussa Koitajoen melontareissulla kun tavarat piti kuljettaa joelta 700m päähän lähimmälle tielle. Tynnyrissä oli painoa melko reilusti ja sen kuljettaminen selässä oli huomattavasti miellyttävämpää kuin kantaa tynnyriä kahvoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti