torstai 30. heinäkuuta 2015

Kanootin reunalistan vaihtaminen


Haapajoki runteli keväällä kanootin kylkilistan vaihtokuntoon. Kaaduimme kivisessä Katajakoskessa ja sen seurauksena laita hakkautui pintakiviin.Welhonpesän Arctic 16:n (vm.-98) alkuperäinen kylkilista on kovaa muovia eikä kestä kovin hyvin kolhuja. Toisen listan vaihdoin jo kymmenen vuotta sitten uuteen kun rannalla kanoottia kääntäessä laita osui kiveen ja halkesi. Uusi pyöreäreunainen lista on pehmeämpää muovia eikä Katajakosken kaadossa siihen tullut mitään vaurioita.

 Laita irroitettuna

 Uutta ja vanhaa


Nyt se on taas ehjä. Taidan muuttaa samalla tynnyrien kiinnitystavan toisenlaiseksi. Täältä löytyy Jaakko Mäkikylän hyvä kuvasarja kiinnityslenkkien rakentamiseksi.


Tässä olisi video syystä ja seurauksesta eli kaadosta ja laidan vaihdosta.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jos tarkoitat videota niin kyllä vain. Nopeutettuna puuhastelukin näyttää ripeältä. :D
   Loppujen lopuksi todella helppo homma tuo vaihtaminen. Vaihtaminen venyi runsaan kaksi kuukautta kaikenlaisen muun "tärkeämmän" homman takia. Nyt se on kuitekin taas kunnossa ja parin viikon sisään olisi tarkoitus lähteä tekemään reissu Jongunjoelle.

   Poista
 2. Hei, kanootin kunnostus meneillään. Kiinnostaisi mistä oot hankkinut nuo reunalistat. Nykyset puiset oli ihan lahonneet ja mietinnässä vaihtaako muovisiin. Mutta mistä näitä saa? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tuo kanoottini on Welhonpesän valmistama Arctic 16'. Tilasin heiltä uuden laidan rikkoutuneen tilalle. Uskoisin niitä olevan saatavilla edelleen.

   Poista