sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Testissä North Sky Eeli -kuoritakki

Sain Jongunjoen melontareissulle Erätukusta testiin North Sky Eeli- kuoritakin. Takki on joustavaa stretchiä ja sopii hyvin esim. melojille. Sää oli reissulla enimmäkseen pilvinen, joten kokemukset aurinkoisella säällä meloessa jäivät saamatta. Tuulisella ja sateisella säällä takki toimi erittäin hyvin.Meloin takki päällä n. 34km ja positiivisena kokemuksena oli takin erinomainen hengittävyys. Missään vaiheessa takki ei tuntunut hiostavan vaikka usean tunnin yhtäjaksoisen melomisen aikana keho lämpesi ja hikosi.


Takin mitoitus on reilu ja 180 senttiselle olisi M-kokokin ollut sopiva. Otin kuitenkin L-koon, jolloin alle mahtuu viileämmällä kelillä esim. fleece-paita.


Takin sisäpuolella oleva polyesteriverkkovuori tuntuu myös lyhythihaisella paidalla miellyttävältä eikä lämpimällä säällä takin alla välttämättä tarvitse käyttää pitkähihaista.


Takin AIRTEX2 -kalvo toimi hienosti myös vesisateella. Vesi pysyi ulkona ja kehon tuottama kosteus haihtui kankaan läpi. Tihkusade valui takilta pois eikä imeytynyt lainkaan kankaaseen.


Takissa on yksi vetoketjullinen povitasku. Johtuen takin kevyestä pintakankaasta ainakaan painavamman lompakon tai puhelimen pitäminen taskussa ei ole kovin miellyttävää. Takki alkaa roikkua eikä tunnu eikä näytä hyvältä.


Reilun kokoiset rintataskut ja sivutaskut ovat ovat myös vetoketjullisia. Niiden roiskesuojattu vetoketju pitää sadeveden ja roiskeveden ulkopuolella.


Takin pitkä vetoketju on vedenpitävä ja ainakin alkuun tiukka vedettävä. Aluksi ketjua sulkiessa taistelin sen kanssa kunnes huomasin, että  ketju pitää painaa voimalla pohjaan saakka. Kun ketjua saa hieman kiinni, se toimii moitteettomasti.


Takin huppu on irroitettavissa neppareilla takista. Käytettävyyden kannalta olisin kaivannut hupulle niskaan mieluummin esim. vetoketjulla suljettavaa taskua, jonne hupun olisi voinut rullata. Nyt se joko roikkuu niskassa tai on repussa. Hupun voi toki pyöräyttää rullalle ja sitoa kiinni säätökuminauhoilla. Huppu tiukalla rullalla niskassa ei ole kuitenkaan mikään erityisen mukavan tuntuinen ratkaisu.


Hupun mallista ei minulla ole huonoa sanottavaa. Se on reilun kokoinen ja siinä on pieni "nokka", joka suojaa sateella kasvoja pitäen näin esim. silmälasit kuivana.


Kainaloissa on vetoketjulliset ventilaatioaukot, joilla saa kovemmassa rasituksessa parannettua ilmankiertoa takin sisällä. Aukoissa on verkko, joka estää hyönteisten pääsyn takin sisään.


Hihansuissa on lycra-rannekkeet, jotka pitävät tuulen ulkona ja lämmön sisällä. Reilun mittaisina ne voi vetää esim. hanskojen päälle.

Hyvästä takista on vaikea keksiä mitään suurta moitittavaa. Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen takkiin ja sen ominaisuuksiin. North Sky Eelistä tuli kerralla suosikkini vapaa-ajan takkieni valikoimasta.

6 kommenttia:

 1. Oletko punninut, minkä painoinen tuo takki on?
  -Sami Jokitalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut punninnut mutta nyt olen. 😉 Huppu paikoillaan vaaka näytti 750g.

   Poista
 2. Onko sinulla vielä takki käytössä? Edelleen tyytyväinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, takki on edelleen käytössä ja olen yhtä tyytyväinen siihen kuin juttua kirjoittaessa. Pitää hyvin veden ulkona, ei ole hajonnut mistään enkä muutenkaan keksi suurempaa moittimista. Syksyllä ja keväällä pidän tätä viileämmillä keleillä ulkoillessa päällä jos on vähänkään tuulisempaa. Käyttötunteja on siis kertynyt jo melko runsaasti.

   Poista
 3. Siisti takki, onkohan se edelleen pysynyt hyvänä? Minä etsin juuri miehelleni kuoritakkia syksyksi. Hän on erittäin valikoiva takin ulkonäöstä ja tottakai myös laadusta - niinkuin pitääkin. Erityisesti taskuja tulisi olla riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on edelleen ihan kunnossa ja siisti. Väkisin tietysti ajan mittaan kangas kuluu eikä ole enää niin liukas mutta vesi pysyy edelleen sateella ulkopuolella jonkun tunnin.

   Poista