torstai 18. kesäkuuta 2015

Kolvananuuro 17.6.15

Kävimme kiipeilemässä Kolvananuuron jyrkänteillä lasten kanssa. Mukana oli tällä kertaa yksi polvileikkauksesta toipuva vieraamme, joten jätimme kävelemisen vähemmälle ja keskityimme nautiskelemaan kesäisestä säästä Pieni Koirilammen nuotiopaikalla. Reitti rotkon pohjalla on paikoin niin haastavaa louhikossa kiipeilyä, ettei se olisi ollut kovin nautinnollista matkan tekoa myöskään kolmevuotiaalle pojalleni.


Joskus toiste voisi runsaan 5km kierroksen kiertää yksin tai vaimon kanssa, jolloin voisi keskittyä myös enemmän kuvaamiseen. Tällä kertaa retkellä oltiin lasten ehdoilla ja kuvaaminen jäi vähemmälle. Tässä joitain kuvia, joita ehdin ruoanlaiton, vaahtokarkkien paiston, ym. lomassa ottaa.
Jätimme auton Uuronvaaran P-paikalle ja kävelimme Pieni Koirilammen tulipaikalle. Matkalla on yksi jyrkkä lasku, johon on laitettu avuksi köysi. Ilman sitä ylöspäin tuleminen olisi konttaamista ja alaspäin meno mäenlaskua. Polku laskeutuu runsaan sadan metrin matkalla n. 50m alaspäin Suuri Koirilammen rantaan.
Tämän kevään nuori räkättirastaan (Turdus pilaris) poikanen.

Metsätähti (Trientalis europaea)

Kanadan majavan aihetteumia jälkiä Suuri Koirilammen rannoilla.

Raate (Menyanthes trifoliata)

Pieni Koirilampi

Rotkon pohjalla on useita seinämiltä sortuneita louhikoita, pirunpeltoja. Kokoa voi suhteuttaa tyttäreeni, joka istuu kivellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti