lauantai 18. lokakuuta 2014

Vekaruksen ulkoilualue

Syysloman lopettajaisiksi kävimme lasten kanssa makkaran paistossa Joensuun Tuupovaarassa Vekaruksen ulkoilualueella. Kävelimme n. 2 kilometrin Vekaruksen polun, joka on osa 37km pitkää Paimenpojan polkua.Aurinkoinen lauantaiaamu 18.10. valkeni rapsakassa pakkaskelissä. Kotona Joensuussa oli aamulla pakkasta -12' ja vielä kymmenen aikaan kun lähdimme kotoa oli pakkasta reilu kymmenen astetta. Ajelimme kohti Tuupovaaraa ja matkalla katselimme kuinka pienemmät järvet ja lammet olivat jo täysin jäässä.


Tuupovaarasta jatkoimme 12km kohti Öllölää ja käännyimme opasteiden mukaan Otmenentielle ja edelleen Kärnäläntielle. Perille on tieltä 496 erittäin hyvät opasteet ja perillä parkkipaikka useammallekin autolle.


Kävelimme joen etelärantaa ylävirtaan Kalliokosken ohi Myllykoskelle, josta pääsee riippusiltaa joen pohjoispuolelle. Polku kulkee joen eteläpuolella pääosin suuressa vanhassa kuusikossa joen rantaa seuraillen. Joen pohjoispuolella metsä on osittain koivuvaltaista vanhaa sekametsää. Polun varrella on kaksi laavua, joista Kalliokosken laavu eteläpuolella ja Myllykosken laavu pohjoispuolella. Lisäksi Vekaruskoskella on kota ja nuotiopaikka joen pohjoispuolla sillan kupeessa. Polku kulkee suurimmaksi osaksi helpossa maastossa polkuja pitkin mutta osittain polku on todella kivinen, joten hyvät kengät ovat tarpeen.

  Myllykosken riippusilta
 Myllykosken laavu
 Kalliokoski

Vekaruskoski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti