keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Muutoksia Lieksanjoen koskikarttoihin

Erästelyn Arto välitti minulle terveisiä, että Lieksanjoen koskikarttoihin on tullut muutoksia Murrookosken, Naarakosken ja Käpykosken osalta. Reitin pituus on alkuperäisillä kartoilla mainittu 80km mutta 90km lienee lähempänä todellisuutta?

Murrookoskella alkuperäisissä kartoissa mainitaan, että kosken loppuosassa on matalikko, jonne ajautumista on syytä välttää.

Varsinkin matalan veden aikaan huomaa kaivinkoneella tehdyn matalikon ja suuret lohkareet, joita on syytä varoa. Tulvalla lohkareet ovat veden alla ja näkymättömissä rannalta katsottuna. Silti viime keväänä en ottanut riskiä koska ei ollut tietoa kuinka paljon vettä lohkareiden päällä on ja laskettiin vasemman laidan laskulinjaa. Kosken keskilinjalla kaatuessa törmääminen kosken lopussa oleviin lohkareisiin on huomioitava riski!

Naarakoskesta ja Käpykoskesta on poistettu uiton aikaisia ohjainrakenteita ja nyt ne ovat laskettavissa lähes koko kosken leveydeltä. Rannalta löytää varsinkin korkean veden aikaan useita mielenkiintoisia reittejä. Varsinkin Käpykoski on helppo ja hauska koski leveytensä ja useiden valinnaisten laskulinjojen takia.

Tässä yksi mahdollinen laskulinja Naarakoskesta ja tässä Käpykoskesta.
Pari erilaista linjaa Murrookoskesta. Ja toinen samasta paikasta lähempää vasenta rantaa.
Tässä vielä linkki koko reittiselostukseen, jossa on sanalliset "nuotit" koskiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti