maanantai 8. syyskuuta 2014

Petkeljärven kansallispuisto 5.-7.9.14


Lämpimät syyssäät jatkuvat ja karavaanarin mieli tekee liikkeelle. Koska poutainen sää suorastaan vaatii ulkoilemaan päätettiin iskeä kaksi kärpästä kerralla ja lähteä vaunuilemaan ja ulkoilemaan.Pakkasimme asuntovaunun ja suuntasimme auton nokan Joensuusta kohti Ilomantsia ja Petkeljärven kansallispuistoa. Kansallispuiston alue on kohtuullisen pieni mutta sitäkin upeampi vanhoine metsineen ja harjuineen. Alue on päiväretkeilijälle sopiva paikka ja siellä on mahdollista kävellä lyhyt 3,5km Harjupolku, 6,5km Kuikankierros tai 2km pitkä Korkeasärkän polku. Myös pitempi retkeilyreitti Tapion taival kulkee kansallispuiston halki.


Petraniemessä on myös kunnostettuja sodan aikaisia juoksuhautoja ja korsu. Sodan aikaan taistelut painottuivat Oinassalmen suunnalle ja Petkeljärveltä partioitiin vihollisen selustaan. Varsinaisia taisteluja Petkeljärvellä ei siis käyty kuin yhden kerran.


Kävelimme lasten kanssa 3,5km Harjupolun Savulammen ympäri. Matkalla on vanhaa kelottunutta ja joskus palanutta metsää, vanhaa kaskialuetta, suppia ja nimensä mukaisesti harjua. Harjujen päältä avautuu upeat maisemat Syväjärvelle ja Savulammelle parhaillaan parikymmentä metriä korkealta harjulta. Tulipaikkoja ei kansallispuiston alueella polkujen varrella ole. Petraniemessä on kaksi tulipaikkaa, joista toinen on grillikota ja toinen avokatos.


Petraniemessä on myös pieni leirintäalue ja retkeilykeskus, jotka ovat kesäisin auki. Näin syksylläkin leirintäalueella voi majoittua vaikka se ei auki olekaan. Palveluita ei juuri ollut käytettävissä mutta ilman niitäkin pärjäsimme hyvin. Huussi on ja vettä saimme retkeilykeskuksen seinässä olevasta hanasta. Mitäpä muuta karavaanari tarvitsee? Eipä mitään. Kaikki muu kulkee mukana.

Osa kuvista on vaimoni ottamia.
Linkki youtube-videoon reissusta.

Asko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti