sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Vieraskynästä: Maistuvat myslipatukatMyslipatukoita löytyy kaupoista pilvin pimein, mutta miksipä et valmistaisi niitä kuitenkin itse?

Minusta on mukava tietää mitä laitan suuhuni. Siksi useimmat ruuat meidän perheessämme ovat omatekoisia, niin myös myslipatukat.  Nämä ovat helppoja ja energiapitoisia eväitä luontoretkeilyyn, uimahallireissuille tai mihin vain.


Myslipatukoiden valmistamisessa rajana on vain mielikuvitus. Patukan tarkoitus on kuitenkin antaa energiaa, joten mukana on hyvä olla sekä rasvaa että sokeripitoisia ainesosia. Itse koitan vältellä valkoista sokeria, joten makeutena tässä ohjeessa on hunaja. Aineksista valmistetaan tahnamainen seos. Liian kostea massa ei pysy kunnolla kasassa ja liian kuiva murenee.

Patukoiden valmistamiseen tarvitset esimerkiksi näitä:

kaurahiutaleita
hunajaa
rusinoita
jauhettua pähkinää
jauhettua suklaata
kookosöljyä
kuivattuja valkosuklaapuolukoita
voita

  • Kuumenna voi, kookosöljy ja hunaja kattilassa, sekoita tasaiseksi, siirrä kulhoon ja anna jäähtyä hetken
  • Lisää muut ainekset, sekoita tasaiseksi tahnamaiseksi massaksi. Säätele massan rakennetta lisäämällä sulaa voita tai kaurahiutaleita tarpeen mukaan.
Huom! Jos haluat että patukassasi on rouskuvaa suklaarouhetta, lisää suklaa vasta hyvin jäähtyneeseen massaan.

  • Painele massa vuokaan, leivinpaperin päälle, n. 2cm paksuksi kerrokseksi. Apuna kannattaa käyttää toista leivinpaperin palaa, joka laitetaan massan päälle.Massa painellaan paperin läpi käsillä tasaiseksi levyksi.
  • Jos haluat patukoista rapeampia, voit tässä välissä paistaa niitä uunissa 120-150'C 1-2 tuntia.
  • Jos et paista, vie vuoka kylmään pariksi tunniksi.
  • Lopuksi nosta myslilevy leivinpaperin kanssa leikkuulaudalle ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Kääri patukat alumiinifolioon tai voipaperiin.
  • Patukat säilyvät jääkaapissa pari viikkoa (paitsi että et voi olla syömättä niitä jo muutaman ensimmäisen päivän aikana.) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti