torstai 28. tammikuuta 2016

Kiviarinalla paistettu yrttinen riistapitsa

Jotain on ihmisen syötävä elääkseen. Tällä kertaa tein ruoaksi pitsaa käyttäen syksyllä ammuttua jänistä. Kaikenlaista hulluttelua ruoan laitossa on tullut harrastettua ja samaa rataa jatkoin nytkin.

Taikinan tein käyttäen 1/3 grahamjauhoja ja 2/3 vehnäjauhoja. Lisäksi laitoin taikinaan 500g rahkaa ja pussillisen pinaattia. Jokainen tekee pohjan oman mieltymyksensä mukaan käyttäen leivinjauhetta tai hiivaa. Itse käytän leivinjauhetta.
Täyte onkin sitten jokaisella kerralla erilainen. Tällä kertaa vuolin jäisestä jäniksenlihasta käristyslastua ja käristin ne erittäin kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Täytteeseen tuli lisäksi reilusti sipulia, pari kynttä valkosipulia, tuoretta basilikaa ja muutama tuore tomaatti. Turvotin kuivattuja kanttarelleja kylmässä vedessä muutaman tunnin ja silppusin ne vielä täytteen sekaan. Päällimmäiseksi ripottelin mozzarella-juustoraastetta. Sitten vain pitsa leivinuuniin kiviarinalle paistumaan.Kun juusto hieman ruskistui, otin pitsan uunista. Pohja oli muutaman millin paksuinen ja täydellisen rapea. Maultaan pitsa oli hyvä mutta olisin kaivannut vielä hieman voimakkaamman riistan maun. Sieni antoi mukavasti makua mutta ei ollut liian voimakas. Kokeilu oli mielestäni onnistunut ja kannattaa tehdä toisenkin kerran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti