tiistai 17. helmikuuta 2015

Retkievääksi JERKKU-kuivalihaa
T Lahti otti yhteyttä blogini fb-sivun kautta ja tarjosi maisteltavaksi JERKKU-kuivalihaa. Hetken mietittyäni lupauduin testaamaan.


Sain paketin postista sopivasti ennen Koitajoen hiihtoreissua. Alunperin ajattelin tehdä reissussa kuivalihakeittoa mutta yksi kaverini varoitti, että tottumattomalla jämäkkä kuivaliha saattaa aiheuttaa vatsanväänteitä eikä se ole toivottavaa reissussa. Otin kuitenkin lihapaketin mukaan ja söin sitä leivän kanssa sekä hiihdellessä pelkältään.

Kuivaliha on vaelluksella tai metsästysreissulla erinomaista kuivamuonaa. Pussi kulkee housun reisitaskussa ja sieltä on helppo ottaa pari pari palasta suuhun kesken kävelyn. Lihanpaloja imeskelemällä saa energiaa runsaasti ja suolatasapaino pysyy kohdallaan.

100g kuivalihaa sisältää energiaa 360kcal.


Sitten kokemuksia JERKKU-lihoista:


JERKKU

Liha on mausteiltaan suhteellisen mieto ja sopii hyvin kaikille kuivalihasta pitäville. Lihan suolaisuus on sopiva ja sitä voikin syödä reissulla reilusti ilman jatkuvaa janottamista.

Yleensä kuivalihat ovat runsaasti suolattuja mutta JERKKU oli positiivinen yllätys. Suolaa oli riittävästi muttei liikaa.

Söin Koitajoen reissulla lihanpaloja kesken hiihtämisen tasaisen energian saamiseksi. Liha pitää hyvin nälkää ja antaa voimaa pitkän suorituksen aikana.


JERKKU SAVU

Savun maku on lihassa riittävän voimakas, että sen erottaa mausteiden joukosta. Savustettu liha saa hyvän erityisen arominsa vanhojen viskitynnyrien lastuista saadusta savusta.

Tässä lihassa olisin jättänyt soijakastikkeen pois. Kaksi voimasta makua, savu ja soijakastike, kilpailevat keskenään ja on vaikea päättää kumpi maistuu lihassa voimakkaammin.


JERKKU PIPPURI

Ehdoton suosikkini! Pidän pippurista ruoassa ja tässä se maistuu!

Maku on sopivan jämäkkä mutta ei häiritsevän voimas. Jälkimaku on pippurinen mutta makea.

Kokonaisuutena erinomainen marinointi.


JERKKU HaBa

Vähän neitimäisempi maku. Habanero antaa mukavasti lämpöä mutta ei polta. Lihassa on sopivan makea marinadi ja voin suositella tätä myös vähemmän tulisen ruoan ystävälle.

Tätä voisi syödä pussillisen "noin vain huomaamatta".


JERKKU NaGa

Maistoin ensin pienen palan, sitten toisen ja odotin tajunnan räjäyttävää poltetta. Sitä ei kuitenkaan tullut. Nimen perusteella odotin vähän samanlaista reaktiota, jonka koin ensimmäisen Poppamies-pastillin syömisen jälkeen.

En ole erityisesti tulisten ruokien ystävä mutta tämä yllätti positiivisesti. Muutaman lihanpalan jälkeen suuhun jäi miellyttävä lämmin tunne ilman poltetta.

Ero HaBaan ei ollut järin suuri, joten ehdotan NaGaan lisää jytyä tai vaihtoehtoisesti uusi tuote nimeltää TUPLA NaGa. Siinä voisi olla jytyä sen verran roisisti, että kovempikin chilin syöjä saa hien pintaan.Kokeeksi valmistin JERKKU-kuivalihasta kuivalihakeittoa. Käytin keittoon JERKKU Savua sekä "perus" JERKKUa.

Keitin lihoja kaksi tuntia, jonka jälkeen lisäsin hienonnettua sipulia sekä pieniä perunakuutioita.

Jatkoin keittämistä vielä noin puoli tuntia kunnes perunat olivat kypsiä.

Lopuksi kaadoin sekaan lorauksen kermaa ja tarkistin suolan ja mausteiden määrän.

Suolan määrä keitossa oli sopiva ilman suolan lisäystä. Mausteita en lisännyt ollenkaan koska tarkoituksenani oli kokeilla miten kuivatun lihan ominaismaku sekä Savun maku tulee esille ruoassa. JERKKU Savu maistui ruoassa mukavasti mutta soijakastikkeen voimakas maku ei miellyttänyt keitossa. Riisiruoassa soijakastike varmaan toimisi paremmin mutta ainakaan perunoista tehdyssä keitossa se ei mielestäni ollut hyvää. Toki jokaisen suu on erilainen ja mieltymyksiä on monia.

Olisiko ideaa tehdä erityisesti ruoanlaittoon tarkoitettu tuote, jossa ei olisi suolan lisäksi muita mausteita?

JERKKU-lihat ovat erinomaisen mureita ja hyvin maustettuja. Vakuumiin pakatut lihat säilyvät huoneenlämmössä ja ovat sopivan kevyttä kannettavaksi ja energiapitoista ruokaa retkelle.

Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti