tiistai 13. tammikuuta 2015

Testissä Light my Fire Swedish FireSteel® Army-tulukset

Vaimoni ehdotuksesta hankin Light my Fire Swedish FireSteel® Army-tulukset testattavaksi.
Valmistaja lupaa Army-tuluksilla jopa 12 000 raapaisua ja toimintavarmuuden kelissä kuin kelissä.
Kipinäraudalla puikkoa raapaistaessa saadaan 3000 asteen kuumuudella palavia magnesiumkipinöitä, jotka sytyttävät herkästi palavan materiaalin. Puikosta voi myös vuolla pientä lastua sytykkeeksi.Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta tuluksista ja ensimmäinen kerta "vähän" opettelutti. Aluksi otin tuohta ja koitin saada sitä syttymään mutta huonoin tuloksin. Lopulta otin tuohesta ohuen ohutta pintaa ja raapaisi siihen kipinöitä. Parin raapaisun jälkeen sain tulen syttymään.

Valmistaja lupaa toimivuuden myös märissä olosuhteissa. Testasin kastelemalla tulukset hanan alla ja raaputtamalla niitä heti märkänä. Ei kipinän kipinää. Pyyhin enimmät vedet sormilla pois ja jo alkoi toimimaan.Vettä valuvana ei siis toiminut mutta kosteana ei mitään vaikeutta.

Parin käyttökerran kokemuksella Light my Firen tulukset vaikuttavat hyvin käteen istuvilta ja toimivilta. Aika näyttää syrjäyttävätkö ne tulitikut retkikäytössä vai säilytänkö niitä hätävarana sekä huonon sään sytytysvälineenä?

Hintaa Army-mallilla on n. 17€ ja Scout-mallilla n. 10€. Ero kahden mallin välillä on sytytyskertojen määrällä. Ensin mainitussa niitä on jopa 12 000 kun Scoutissa vain 3000.

Light My Fire-tulukset voit tilata The Ten Essentials-verkkokaupasta
Lisää vinkkejä tulusten käytöstä voit lukea The Ten Essentials-kaupan tietopankista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti