lauantai 22. joulukuuta 2018

Erätarinoita osa 6: Joulukala


Tuli rasahteli takassa ja antoi lämpöä Viljon pieneen mökkiin. Kireä pakkanen napsahteli nurkissa ja muistutti samalla lähestyvästä joulusta. Viljo makaili tuvan sohvalla ja katseli vilti alta lattialla puukalikkaa silppuavaa Tapio-koiraa. Sotkusta huolimatta koiran puuhat saivat uurteiset kasvot hymyilemään.
- No onko se kalikka parempi kun oma luu? Viljo kysyi koiralta. Vastauksena oli vain kallellaan keikkuva pää ja kysyvä katse. Ikään kuin koira olisi sanonut: "Älä kysele joutavia."

keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Joululahjavinkki: Kolo Design linnunpönttö ja yhteinen luontohetki


Kaupallinen yhteistyö Kolo Designin ja Sastan kanssa

Mitä jos antaisit turhan muovikrääsän sijasta tänä vuonna joululahjaksi luontohetken? Sen voi antaa esimerkiksi ripustamalla talven hämärinä päivinä metsään tai pihapiiriin linnunpönttöjä. Jo pelkästään linnunpönttöjen kokoaminen on mukavaa yhteistä puuhaa perheen kesken mutta vähintään yhtä mukavaa on kevään tullessa seurata kuinka lintujen pesintä käynnistyy.

Kesän mittaan piipitys täyttää pöntöt ja vanhemmat ruokkivat kiireisenä poikasiaan. Vähitellen linnut yksi toisensa jälkeen nousevat siivilleen ja lähtevät opettelemaan elämässä tarvittavia taitoja. Onneksi hyvin huollettu koivuvanerista valmistettu Kolo Design linnunpönttö on pitkäikäinen ja antaa iloa myös tulevina vuosina. Oman Kolo-pöntön voi tilata Kolo Designin verkkokaupasta. Linnunpöntön seinään saa tilattua oman vapaavalintaisen tekstin jos haluat antaa esimerkiksi tutulle pihalinnullesi nimikoidun kotikolon.

Teimme videon linnunpöntön kokoamisesta ja ripustamisesta yhteistyössä Kolo Designin ja Sastan kanssa. Video sisältää tuotesijoittelua.