maanantai 30. heinäkuuta 2018

Suomunjärven pitkät hiekkarannat ja suuret kalat


Kesäloman toinen kahden viikon pätkä alkoi mitä parhaimmissa merkeissä: Sää oli helteinen ja heti viimeisen työvuoron jälkeen pakkasimme tyttäreni kanssa tavarat autoon, kanootin auton katolle ja matkaan. Suuntana oli tällä kertaa Patvinsuon kansallispuistossa oleva Suomunjärvi. Suunnitelmana oli meloa ja kalastella pari päivää. Lopulta kaunis sää houkutteli meidät jäämään vielä kolmanneksi päiväksi. Lomalaisella kun ei ole kiire minnekään.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Rimakanootti osa 13: Lakkaus


Huh hellettä! Vaikka helle kuuluu kesään niin tämmöisiä hommia se vaikeuttaa aika oleellisesti. Päivällä lämpötila on ulkona 28'-31' ja se on lakkaukseen ehdottomasti liikaa. Autotallissakin lämpötila on noussut päivisin 26'-27' välille. Ainoastaan yöllä on riittävän viileää kun avaa ovet jo aikaisin illalla ja odottelee lähelle puolta yötä ennen hommien aloittamista. Luonnollisesti ennen työpäivää ei voi valvoa yömyöhään ja lakkaukset onkin pitänyt tehdä vapaapäivinä tai siis öinä. 

lauantai 7. heinäkuuta 2018

Vieraskynästä: Koivun tuoksua talven saunailtoihin


Perimätiedon mukaan saunavastat (vihdat) tulisi tehdä kesä-heinäkuun vaihteessa täydenkuun aikaan. Silloin lehdet pysyvät paikallaan lujasti ja varisematta. Mutta koivun tuoksua voi säilöä talvea varten toisellakin tavalla. Kankaiset koivuntuoksupussit tuovat kesän tunnelman talven saunailtoihin siististi ja roskaamatta. Koivunlehdet kannattaisi riipiä ennen juhannusta, silloin tuoksu olisi voimakkaampi. Mutta vieläkin ehtii. Tuoksupusseja varten tarvitset