torstai 19. huhtikuuta 2018

Rimakanootti osa 10: Ulkopuolen kuiduttaminen


Kun kanootin pohja oli hiottu tasaiseksi ensin karkealla ja vielä hienolla paperilla, oli aika aloittaa epoksin kanssa sotkeminen. Tilasin Arsalinilta 15 litraa epoksihartsia. Koska sankoissa ei ole kaatonokan lisäksi muuta mahdollisuutta annostella nesteitä, kävin ostamassa pesuainetukusta pari pumppua. Niillä saa kätevästi annosteltua 2/3 muoviosaa ja 1/3 kovetetta. Määrän voisi mitata toki tilavuutena mutta halusin tietää kuinka paljon painoa tulee lisää, joten punnitsin määrät.

tiistai 17. huhtikuuta 2018

Melontaretki Ilolanjoella tarjosi vähän koskia ja paljon muuttolintuja


Tämän vuoden melontakausi oli tarkoitus avata Koskenkylänjoella. Siellä olisi ollut runsaasti erilaisia koskia tarjolla. Kävi kuitenkin niin, että kevät edistyi hitaasti ja vapaaksi suunniteltuna viikonloppuna Koskenkylänjoki oli vielä pääosin jäässä ja virtaama todella matala. Piti siis vaihtaa suunnitelmaa nopealla aikataululla.

torstai 5. huhtikuuta 2018

Kuhasalo on linturetkeilijän paratiisi lähellä kaupunkia


Aamulla lapset päiväkotiin ja on vanhempien oman rauhallisen hetken aika. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja pakkasta on -4,5'. Mitäpä sitä muuta tekisi kun lähtisi ulkoilemaan?

tiistai 3. huhtikuuta 2018

Rimakanootti osa 9: Pohjan hionta ja laidan muotoilu


Aloitin hionnan epäkeskohiomakoneella. Se osoittautui kuitenkin aivan tuskaisen hitaaksi, joten kävin ostamassa nauhahiomakoneen. Sillä alkoi homma edetä reippaasti.