lauantai 18. marraskuuta 2017

Rimakanootti osa 4: Rimojen liimaus muotin päälle


Aluksi teippasin muotin kaaret, ettei rimojen välistä pursuava liima tarttuisi niihin. On ikävää irrottaa valmista kanoottia muotista jos se on liimautunut kiinni. On mahdollista, että rimat jopa halkeavat irrottaessa.

lauantai 11. marraskuuta 2017

Suuri ja halpa lintulauta


Hetken mielijohteesta tein eräänä iltana yhden lintulaudan lisää. Ajatuksena oli tehdä lintulaudasta niin suuri ettei sitä tarvitse olla joka päivä täyttämässä. Parin minuutin suunnittelun jälkeen hain varaston hyllystä sankon ja kaksi kantta. Niistä tein lintulaudan tai ehkä paremmin ruokinta-automaatin.

Aluksi mittasin ympärysmitan ja jaoin sen sopivasti tasan. Näin sain siemenille seitsemän reikää. Ensin tein merkkien kohtaan 7mm terällä reiät.

tiistai 7. marraskuuta 2017

Rimakanootti osa 3: Rimojen teko


Kanootin rakentaminen jatkuu ja seuraavana oli vuorossa rimojen tekeminen. Kuten aikaisemmin jo mainitsin, ostin naapuriltani haapalautaa kanoottia varten. 28mm lauta oli turhan paksua, joten ne piti höylätä ohuemmaksi. Jostain syystä verstaan tasohöylän kuljetinrulla ei lähtenyt päälle ja rimojen teko meinasi pysähtyä heti alkuunsa. Onneksi kaverillani on kotonaan verstas ja hänen avustuksellaan sain höylättyä laudat sopivaan paksuuteen.

keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Ensilumi koristelee suot Patvinsuon kansallispuistossa


Tänä syksynä lumi satoi lokakuun viimeisinä päivinä. Ensin sitä tuli vähän ja sitten vielä lisää. Tällä hetkellä lunta on 20-30cm. Kun sääennuste näytti pitkästä aikaa vapaapäivälle aurinkoista poutasäätä, lähdin ulkoilemaan Patvinsuon kansallispuistoon. Aamulla kotoa lähtiessä pakkasta oli -12' ja taivas täysin tähtikirkas.